گزارش محققان تایلندی؛ زردچوبه برای درمان سوءهاضمه موثر است

به گزارش آنی غذا، یک مطالعه کوچک نشان داده است که زردچوبه به اندازه داروی ˮاُمپرازولˮ در درمان سوء هاضمه مؤثر است.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، با عنایت به نتایج یک تحقیق کوچک، زردچوبه ادویه آشپزی امکان دارد به اندازه بعضی از داروها برای درمان علایم سو هاضمه مؤثر باشد.
یافته محققان نشان داده است شرکت کنندگان بعد از مصرف مکمل های زردچوبه به مدت ۲۸ روز، کاهش قابل توجهی در شدت علایم را تجربه کردند.
کورکومین، ماده موجود در زردچوبه، دارای خواص ضد التهابی است که سبب کاهش التهاب می شود.
زردچوبه را میتوان به چای، خورش، یا به صورت مکمل اضافه کرد.
تحقیقات جدید نشان داده است که کورکومین امکان دارد به اندازه امپرازول- دارویی که برای مهار اسید معده اضافی استفاده می شود- در تسکین سوءهاضمه در افرادی که مبتلا به سوءهاضمه هستند مؤثر باشد.
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه چولالانگ کورن در بانکوک تایلند، به صورت تصادفی ۱۵۱ بیمار ۱۸-۷۰ ساله را به مدت ۲۸ روز به یکی از سه گروه درمانی تقسیم کردند.
گروه اول دو کپسول بزرگ ۲۵۰ میلی گرم کورکومین چهار بار در روز و یک کپسول دارنما کوچک دریافت نمودند. گروه دوم روزانه یک کپسول ۲۰ میلی گرم امپرازول و دو کپسول بزرگ دارونما چهار بار در روز مصرف کردند. سرانجام، به گروه سوم زردچوبه بعلاوه امپرازول داده شد.
در آغاز مطالعه، شرکت کنندگان در هر سه گروه خصوصیات بالینی و نمرات سو هاضمه مشابه داشتند.
در پایان مطالعه، کاهش قابل توجهی در شدت علایم در روز ۲۸ برای درد و سایر علایم برای افراد در گروههای ترکیبی، کورکومین به تنهایی و امپرازول به تنهایی مشاهده شد.
این پیشرفت حتی پس از ۵۶ روز قوی تر بود.
نتایج این مطالعه، زردچوبه را بعنوان یک درمان سوءهاضمه نشان می دهد، اما محققان می گویند انتخاب بین زردچوبه و امپرازول در نهایت بشدت علایم، ترجیحات فردی و سفارش های یک متخصص مراقبت های بهداشتی بستگی دارد.
در نهایت، محققان تاکید می کنند مردم نباید مصرف داروهای PPI مانند امپرازول را بدون مشورت با پزشک خود کنار بگذارند، بخصوص که امکان دارد هنگام ترک این داروها، ریفلاکس اسید را تجربه کنند.

منبع: