به گزارش آنی غذا، مصرف غذاهای سرشار از فیبر رژیم غذایی بخشی از یک رژیم غذایی سالم می باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک منبع غنی کمتر شناخته شده از فیبر رژیم غذایی به نام “کیتین” را میتوان در اسکلت سخت پوستان و حشرات و همینطور در قارچ ها یافت.
از طریق یک مدل موش، محققان دانشگاه واشنگتن شواهدی پیدا کرده اند که مصرف کیتین می تواند به افزایش هضم، پایین آمدن چربی بدن و ارتقاء کاهش وزن کمک نماید.
خوردن غذاهای سرشار از فیبر بخشی از یک رژیم غذایی سالم می باشد چونکه فیبر به روش های مختلفی همچون بهبود هضم و حفظ وزن سالم کمک می نماید.
مطالعات گذشته همینطور نشان داده است که فیبر رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح کلسترول، بهبود سطح قند خون و کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ کمک نماید.
در حالی که امکان دارد بیشتر افراد بدانند که فیبر رژیم غذایی را میتوان در میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل یافت، بعضی از منابع عالی کمتر شناخته شده فیبر در اسکلت سخت پوستان و حشرات و همینطور قارچ ها وجود دارد.
این نوع از فیبر بعنوان کیتین شناخته می شود که در افزایش هضم، پایین آمدن چربی بدن و کاهش وزن موثر است.
کیتین یک بیوپلیمر طبیعی است که در اسکلت های پوسته پوسته مانند میگو و خرچنگ و در دیواره های سلولی قارچ ها یافت می شود.
کیتین کمی شبیه پروتئین کراتین موجود در ناخن های انسانی عمل می کند. کیتین موجود در حشرات و سخت پوستان کمک می نماید تا پوسته بیرونی محافظ خویش را سخت و محافظتی کنند.
کیتوزان نوعی کیتین است که معمولا بعنوان یک افزودنی غذایی و در مکمل ها مورد استفاده قرار می گیرد.
به عنوان یک نوع فیبر نامحلول، کیتین در آب حل نمی شود و با کمک به جابجایی مواد از راه سیستم دستگاه گوارش، به فرآیند هضم کمک می نماید.
علاوه بر این، تحقیقات قبلی نشان داده است که کیتین مزایای دیگری را برای بدن فراهم می آورد، از جمله:
• بعنوان یک پربیوتیک در میکروبیوم روده عمل می کند
• کاهش التهاب
• پیشگیری از یبوست
• بهبود کاهش وزن
• حفاظت از پوست.
دکتر «استیون ون دایکن»، نویسنده اصلی این مطالعه، توضیح داد: «مصرف فیبر رژیم غذایی با متابولیسم سالم همراه می باشد.»
در طول مطالعه، دانشمندان پاسخ سیستم ایمنی بدن را در حین هضم کیتین پیدا کردند. کیتین به صورت خودکار پاسخ ایمنی را بوجود می آورد و به سلول های معده می گوید تولید آنزیم ها به نام کیتینازها را برای تجزیه کیتین بالا برند.
دکتر ون دایکن افزود: «ما مطالعه کردیم که چگونه کیتین توسط کیتینازهای بدن شکسته یا هضم می شود. این اتفاق بعد از خوردن کیتین رخ می دهد، و فرآیند هضم با فعال کردن سلول های سیستم ایمنی بدن که بر چاقی و متابولیسم هم تاثیر می گذارد، افزایش خواهد یافت. ما فکر می نماییم که مداخله در این راه امکان دارد راهی برای بهبود سلامت متابولیک باشد.»