آنی غذا: به گزارش آنی غذا، خراسان رضوی فعالیت بدنی تاثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی دارد ازاین رو باید پیری فعال را در نظر بگیریم.
به نقل از ارث، نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کمبریج انگلستان نقش حیاتی حفظ فعالیت بدنی در مراحل مختلف زندگی را برجسته کرده است. بر مبنای داده های حدود ۱۵۰۰ فرد ۶۰ ساله و بالاتر، این مطالعه نشان داده است که کاهش فعالیت بدنی و افزایش بی تحرکی با کاهش کیفیت زندگی مرتبط می باشد.
فعالیت بدنی که برای سلامتی مفید می باشد بعنوان فعالیتی تعریف می شود که ضربان قلب را تا حد متوسط بالا می برد. این فعالیت هم اکنون با کاهش خطرات سلامتی مختلف همچون بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و سرطان مرتبط می باشد.
دستورالعمل های بهداشتی به بزرگسالان سفارش می کند که حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه در هفته انجام دهند. این سفارش برای بزرگسالان مسن، شامل کاهش دوره های بی تحرکی طولانی مدت با فعالیت سبک یا حداقل ایستادن است چونکه این موارد مزایای سلامتی منحصربه فردی را برای جمعیت مسن تر به همراه دارد.
کشف جالب این بود، شرکت کنندگانی که سبک زندگی فیزیکی فعال تری داشتند و افت زمان کم تحرکی در ارزیابی اولیه داشتند، بعدها نمرات کیفیت زندگی بالاتری را نشان دادند. برای مثال، یک ساعت فعال اضافی در روز با افزایش ۰.۰۲ در نمره کیفیت زندگی مرتبط بود.
در مقابل، به ازای هر دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در روز که ۶ سال بعد از نخستین ارزیابی به ثبت رسید، نمره کیفیت زندگی ۰.۰۳ کاهش پیدا کرد بنابراین، کاهش ۱۵ دقیقه ای از چنین فعالیتی در روز به کاهش ۰.۴۵ امتیاز منجر می شود.
به همین ترتیب، تشدید رفتار بی تحرکی به کیفیت پایین تر زندگی کمک می نماید، به صورتی که هر دقیقه کم تحرکی اضافی در روز ۶ سال بعد از ارزیابی اولیه سبب کاهش ۰.۰۱۲ در نمره کیفیت زندگی می شود به این مفهوم که افزایش روزانه ۱۵ دقیقه بی تحرکی منجر به کاهش نمره ۰.۱۸ می شود.
نتایج مطالعه قبلی نشان داد که افزایش ۰.۱ امتیازی در نمرات کیفیت زندگی با کاهش ۶.۹ درصدی خطر مرگ زودهنگام و ۴.۲ درصد کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان همراه می باشد.
محققان در این مطالعه، بر اهمیت حفظ فعالیت بدنی و محدود کردن بی تحرکی در تمام مراحل زندگی تاکید نمودند با این وجود، این سفارش بخصوص برای افراد مسن مناسب می باشد چونکه می تواند منجر به بهبود قابل توجهی در سلامت جسمی و روانی و در نتیجه کیفیت کلی زندگی شود. افزایش فعالیت بدنی می تواند به کاهش درد کمک نماید. همینطور قدرت عضلانی را تقویت می کند که توانایی مداوم مراقبت از خویش را در افراد مسن تسهیل خواهد نمود. علاوه بر این، سبک زندگی فعال و به حداقل رساندن کم تحرکی می تواند با افسردگی و اضطراب روبرو شود که هر دو ارتباط تنگاتنگی باکیفیت زندگی دارند.
محققان پنج راهکار مانند پیاده روی سریع روزانه برای حدود ۲۰ دقیقه، باغبانی، دوچرخه سواری، حرکات ورزشی و تنیس برای حفظ فعالیت بدنی در سنین بالاتر پیشنهاد می کنند که با عنایت به مزایای ثابت شده حفظ یک سبک زندگی فعال، سالمندان باید تلاش کنند تا این فعالیت ها را در روال زندگی خود بگنجانند.
منبع: آنی غذا