آنی غذا: بگفته پژوهشگران، رژیم غذایی پرنمک ممکنست خطر فشار خون بالا و اختلالات شناختی را افزایش دهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، بیشتر افراد در سطح جهان هر روز بین ۹ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می کنند که بسیار بالاتر از حداکثر میزان مصرف روزانه است.
رژیم غذایی با نمک بالا با افزایش ریسک فشار خون بالا و زوال عقل مرتبط می باشد.
محققان دانشگاه بهداشت فوجیتا ژاپن، سیستم های خاص بدن دخیل در فشار خون بالا و اختلال شناختی ناشی از نمک زیاد را با بهره گیری از مدل موش شناسایی کرده اند.
رژیم غذایی با نمک بالا یک عامل خطر شناخته شده برای فشار خون بالا است. تحقیقات قبلی همین طور افزایش نمک را به کاهش شناختی و خطر بیشتری برای زوال عقل مرتبط کرده است.
علاوه بر این، افراد مبتلا به فشار خون بالا در معرض خطر مبتلاشدن به زوال عقل هستند.
همچنین پژوهشگران دریافتند که افزودن فسفات های بیش از اندازه به پروتئین تاو در درجه اول مسئول بروز مشکلات عاطفی و شناختی است.
تاو یک پروتئین کلیدی در رابطه با ایجاد نوعی زوال عقل به نام بیماری آلزایمر است.
در این مطالعه، دانشمندان از یک مدل موش جهت بررسی بیشتر این ارتباط استفاده کردند. پژوهشگران به مدت ۱۲ هفته آب شرب با نمک بالا را به موش ها دادند و فشار خون آنها را کنترل کردند.
تیم تحقیقاتی همین طور تأثیر مصرف نمک زیاد بر عملکرد عاطفی و شناختی آنها و فسفوریلاسیون تاو در قشر جلوی مغز و مناطق هیپوکامپ را تحت نظر داشتند.
محققان نقش دو سیستم را مورد بررسی قرار دادند: هورمون آنژیوتانسین II (ANG II ) و گیرنده آن AT۱، و مولکول لیپیدی پروستاگلاندین E۲ (PGE۲) و گیرنده EP۱ آنکه در مبتلاشدن به فشار خون بالا ناشی از نمک بالا و اختلال عصبی نقش دارند.
ANG II-AT۱ نقش مهمی در تنظیم فشار خون و مایعات بدن دارد. PGE۲-EP۱ همین طور تأثیر مستقیمی بر فشار خون دارد.
دانشمندان معتقدند که این یافته ها ممکنست با هدف قرار دادن سیستم های AGII-AT۱ و E۲-EP۱، زمینه درمانی جدید برای زوال عقل ناشی از فشار خون را هموار کند.
منبع: آنی غذا