حمایت هیات امنای صرفه جویی ارزی از ۲۲۲۸ عمل پیوندی پارسال

به گزارش آنی غذا، هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران پارسال از دو هزار و ۲۲۸ عمل پیوند در چهار حوزه مغز استخوان، کبد، ریه و قلب در ۳۷ مرکز درمانی دانشگاهی حمایت کرده است.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، بنابر اعلام وزارت بهداشت، با عنایت به اهداف و وظایف تعریف شده برای هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در قانون تشکیل این نهاد در مورد فراهم سازی زمینه معالجه همه بیماران در داخل کشور، بی نیاز کردن کشور از اعزام بیماران به خارج از کشور و صرفه جویی ارزی در هزینه های درمانی بیماران، حمایت هیات امنای صرفه جویی ارزی از اعمال پیوند که با نیت خیر و نفس حق بنیان گذار این نهاد زنده یاد دکتر عباس شیبانی، از آغاز انجام این اعمال در کشور، شروع شده بوده، همچنان ادامه داشته و این هیات در سال ۱۴۰۱ از دو هزار و ۲۲۸ بیمار مورد عمل پیوند حمایت به عمل آورده است.
یکی از اهداف اصلی تشکیل هیات امنای صرفه جویی ارزی، فراهم سازی زمینه درمان همه بیماران در کشور است، ازاین رو این نهاد از بدو تاسیس در تعامل مستقیم با حوزه های تخصصی وزارت بهداشت، نسبت به تأمین زیرساخت های لازم برای انجام فرآیندهای درمانی بیماران در داخل کشور، اقدام نموده است.
مصداق عینی این موضوع، فعالیت هیات امنای صرفه جویی ارزی جهت تأمین تجهیزات سرمایه ای مورد نیاز برای انجام انواع اعمال پیوند در داخل کشور و پشتیبانی از اعزام نیروی تخصصی مورد نیاز برای انجام اعمال پیوند جهت حضور در دوره های آموزشی در خارج از کشور بوده است.
محورهای مساعدت هیات امنای صرفه جویی ارزی به اعمال پیوند شامل موارد ذیل است:
الف – مساعدت جهت تأمین بخشی از هزینه های درمانی بیماران پیوندی (کبد، ریه، قلب، مغز استخوان)
ب- مساعدت در مورد تأمین بخشی از هزینه های دارویی بیماران پیوندی (کبد، ریه، قلب، مغز استخوان)
ج- تأمین اقلام مصرفی مورد نیاز (ست ها و محلول ها) جهت انجام عمل پیوند (کبد، ریه، قلب، مغز استخوان)
د- تجهیز مراکز جدید و جایگزینی دستگاههای قدیمی موجود در مراکز پیوند با جدید ترین نسل دستگاههای با حمایت های به عمل آمده از جانب هیات امنای صرفه جویی ارزی، اعمال پیوند چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی رشد قابل توجهی در کشور داشته و تعداد مراکز پیوند هم افزایش قابل ملاحظه ای داشته است به صورتی که هم اکنون پیوند مغز استخوان در ۱۶ مرکز، پیوند کبد در ۹ مرکز، پیوند قلب در ۸ مرکز و پیوند ریه در ۴ مرکز دانشگاهی صورت می گیرد.
افزایش تعداد مراکز از این لحاظ حائز اهمیت می باشد که در صورت بروز عوارض جدی بعد از انجام اعمال پیوندی بخصوص عارضه پس زدن پیوند، بیماران در کوتاه ترین زمان ممکن امکان دسترسی به مراکز پیوند را دارند.
هیات امنای صرفه جویی ارزی در سال ۱۴۰۱ از تعداد ۱۳۵۳ مورد عمل پیوند مغز استخوان حمایت به عمل آورده است که بیشترین تعداد پیوندها در ارتباط با بیمارستان دکتر شریعتی تهران، بیمارستان طالقانی تهران و بیمارستان نمازی شیراز بوده است.
هیات امنای صرفه جویی ارزی پارسال از ۷۶۵ مورد عمل پیوند کبد حمایت به عمل آورده است که بیشترین تعداد پیوندها در ارتباط با بیمارستان ابوعلی سینای شیراز، بیمارستان حضرت امام خمینی تهران و بیمارستان طالقانی تهران بوده است.
هیات امنای صرفه جویی ارزی در سال ۱۴۰۱ از ۱۰۳ مورد عمل پیوند قلب حمایت به عمل آورده است که بیشترین تعداد پیوندها در ارتباط با بیمارستان شهید رجایی تهران، بیمارستان مسیح دانشوری تهران و بیمارستان حضرت امام خمینی تهران بوده است.
هیات امنای صرفه جویی ارزی پارسال از هفت مورد عمل پیوند ریه حمایت کرده است که بیشترین تعداد پیوندها در ارتباط با بیمارستان ابوعلی سینای شیراز و بیمارستان مسیح دانشوری تهران بوده است.

منبع: