گزارش مهر؛ فست فود با طعم سرطان

آنی غذا: گرایش و علاقه وافر مردم به مصرف غذاهای آماده، روز به روز بیشتر می شود و همین موضوع سبب شده تا موارد مبتلاشدن به بیماریهای گوارشی و سرطان ها نیز افزایش یابد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، در دو دهه گذشته و به ویژه در چند سال اخیر، تا چشم کار می کند، مغازه ها و رستوران های فست فود را می بینیم که همچنین در کنار هم قرار گرفته اند. شاید تا پیش از دهه ۷۰، رستوران های ایرانی یا به قول خودمان، چلوکبابی ها بودند که در کوچه و خیابان های شهرها حکمرانی می کردند. اما، حالا این رستوران ها جای خودرا به اغذیه فروشی ها و فست فودی داده اند. چنین شرایطی حتی به درون روستاها نیز رخنه کرده و اگر تا چند سال قبل خبری از رستوران در روستاها نبود، ولی حالا حداقل یک فست فودی یا همان اغذیه فروشی را در این مناطق می بینیم. در حقیقت، استقبال و گرایش مردم به فست فود خوری، دلیل اصلی رونق این نوع کسب وکارها در کشور شده است. فست فودی ها در ایران روز به روز اوضاع بهتری پیدا می کنند و مردم نیز از این نوع غذاها استقبال خوبی دارند. شاید همه بر این عقیده باشند که حتی در بدترین شرایط اقتصادی نیز مردم، میل به خوردن این نوع غذاها وجود دارد و شاید علت آن، تفاوت قیمت با غذاهای ایرانی است. زیرا، شما می توانید با ۲۰ هزار تومان هم یک ساندویچ فلال یا حتی همبرگر، تهیه کنید و برای چند ساعتی، سیر شوید. اما، این که کیفیت این نوع غذاها تا چند اندازه قابل اعتماد باشد، نکته ای است که کمتر به آن توجه می نماییم. زیرا، قیمت را در نظر گرفته ایم. آقای میانسالی در خیابان انقلاب مشغول خوردن فلافل است. او می گوید: حداقل هفته ای ۴ بار فلال می خورم. چون قیمتش با جیب من جور در می آید. وقتی می پرسم که خبر داری این نوع غذاها سالم هستند یا نه، جواب می دهد: خیلی به این قسمت موضوع فکر نکرده ام، فقط چند ساعت سیر شوم، کافی است. صاحب مغازه فلالی، تند و تند فلال ها داخل ظرف روغن داغ می ریزد. حسابی سرش شلوغ است. می گوید روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ فلال می فروشد. قیمتش مناسب می باشد، فلال معمولی را ۲۰ هزار تومان و فلال همراه با قارچ و پنیر را ۲۵ هزار تومان می دهد. چند متر آن طرف تر در سردر مغازه ای با پارچه قرمز رنگ نوشته پیتزا ۴۰ هزار تومان! ساعت ۲ پس از ظهر بود و من هم حسابی گرسنه بودم. دلم را زدم به دریا و یک پیتزای ۴۰ هزار تومانی سفارش دادم. مقداری کالباس و سوسیس و گوجه و فلفل دلمه به همراه پنیر پیتزا، ترکیب این پیتزای ۴۰ هزار تومانی را بود. در مدتی که داشتم تیکه های پیتزا رو با حرص و ولع می خوردم، حداقل ۵ نفر دیگر سفارش پیتزا دادند. اغلب افراد گذری بودند. از جوان گرفته تا خانم میانسال. در راه خیابان تا مقصد من حدود یک کیلومتر راه بود و در این فاصله، من ۵ اغذیه فروشی دیدم. با خودم گفتم اگر همین معیار را برای خیابان های شهر در نظر بگیریم، صدها پیتزا فروشی و مغازه های ساندویچ فروشی داریم که مشخص نیست چند درصد آنها از محصولات باکیفیت استفاده می نمایند. زیرا، باتوجه به گرانی مواد غذایی، چطور می توانند پیتزا را ۴۰ هزار تومان بدهند. ناگفته نماند که این قبیل مغازه ها، اغلب در مناطق مرکزی و پایین شهر دیده می شود. زیرا، با شرایط اقتصادی مردم این مناطق، همخوانی دارد. برای تهیه این غذاها از مقدار زیادی روغن و سس های چرب، شکر، گوشت سرخ شده، چربی، نمک، پنیر و…، استفاده می شود. مصرف این غذاها در طولانی مدت ممکنست مشکلاتی را برای دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن به وجود آورد و سلامت فرد را به خطر اندازد. مهم ترین عیب این غذاها، اثرات منفی آن بر روی سلامتی است. متخصصان تغذیه به افرادی که زخم معده دارند سفارش می کنند غذاهای پرادویه نخورند، درصورتی که فست فودها سرشار از ادویه هستند. به همین خاطر کسانی که فست فود زیاد مصرف می کنند بیشتر در معرض بیماری هایی مانند نفخ، سوءهاضمه، رفلاکس و از همه مهم تر سرطان معده و روده بزرگ قرار می گیرند. در فست فودها نمک فراوانی به کار می برند که این هم می تواند مشکلات فشارخون را برای افراد به وجود آورد و با بالا رفتن فشارخون، خطر سکته مغزی را در آنها زیاد می کند. فست فودها برخلاف ظاهر زیبایی که دارند، ارزش غذایی پایینی دارند و ویتامین و املاح مورد نیاز بدن را تامین نمی کنند و همین طور مصرف مداوم آنها موجب بروز اختلالات رشد در کودکان و نوجوانان خصوصاً در سنین بلوغ می شود. برای تهیه غذای فست فودی از روغن های خیلی داغ و فراوان استفاده می نمایند و مصرف مداوم این غذاها موجب می شود میزان کلسترول بد یا همان چربی خون را به شدت زیاد کند. پزشکان معتقدند کسانی که از غذاهای فست فودی زیاد استفاده می نمایند بیشتر در معرض بیماری کبد چرب هستند. همین طور مصرف بیش از اندازه این غذاها موجب چاقی افراد و مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و دیابت می شود. مصرف فست فود یکی از عوامل ایجاد سرطان های روده و کلیه و مری است.

منبع: