روایت وزیر بهداشت از تولید واکسن داخلی

به گزارش آنی غذا خراسان رضوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به این که از آغاز بحران کرونا تابحال ۳۰۰ شهید مدافع سلامت داریم، اظهار داشت: در ایران هیچ مریضی روی زمین نماند و این در شرایطی است که در کشورهای غربی مریض های بسیاری روی زمین درمان می شدند و حتی گاهی پزشکان از نزدیک شدن به افراد بد حال خودداری می کردند، در صورتیکه پزشکان ما همواره در صحنه بودند و جلوه زیبایی از ایثارگری را به نمایش گذاشتند و بعضی هم به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
بهرام عین اللهی در یادواره شهدای سلامت با عنوان که امروز در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، درباب دستاورد دانشمندان ایرانی در کشف و ساخت واکسن کرونا اشاره کرد: دانشمندان ما نیز در صحنه حضور پیدا کردند و موفق به تولید ۶ نوع واکسن شدند. متاسفانه تا آن زمان که منتظر کمک دیگران بودیم، وضعیت واکسیناسیون مان نامطلوب بود. با توجه به این که در برنامه کواکس سازمان بهداشت جهانی عضو بودیم و برای واکسن پول داده بودیم تا شهریور ۱۴۰۰ واکسن بطور محدود به ما داده می شد و با حداقل واکسیناسیون جلو می رفتیم. ولی از زمانی که از تولید داخل حمایت کردیم، شتاب واکسیناسیونی بی نظیری را تجربه کردیم. تزریق واکسن در بعضی روزها به بالای ۱.۵ میلیون دُز تزریق رسید و بگفته مسئولان سازمان بهداشت جهانی ایران جزو موفق ترین کشورهای دنیا در امر واکسیناسیون کرونا بوده است.
وی اظهار داشت: نسل جوان نیز نیاز به الگو دارد. روز گذشته در نخستین جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور در حرم مطهر رضوی، دانش آموختگان میثاق نامه خودرا با امام رئوف(ع) بستند و این مراسم جلوه زیبایی از نسل جدید بود. جوان امروز ما باید بداند همانطور که نسل قبلی پیرو فرمانده بوده، پیرو فرمانده باشد و کارهایی را انجام دهد که زمینه ظهور امام زمان را بیش از پیش فراهم کند؛ جوان امروز باید انگیزه خدمت پیدا کند.

کرونا نشان داد جامعه پزشکی ما ایثارگرست

وزیر بهداشت اظهار نمود: ما در یک برهه خاص از تاریخ به سر می بریم و تاریخ نمایانگر فعالیت ها و کشور ما است. ما برهه های مختلفی را در کشور داشتیم ولی نقطه عطف در تاریخ کشور، پس از انقلاب است. پس از پیروزی انقلاب به ویژه در زمینه سلامت پیشرفت های زیادی داشتیم، خصوصاً از زمانی که وزارت بهداشت و درمان با آموزش پزشکی ادغام شد، جهش بزرگی در زمینه سلامت کشور نیز به وجود آمد.

وی بیان کرد: در شروع انقلاب حوادث مختلفی را داشتیم و در این ۴۳ سال ابرقدرت ها با اعمال تحریم ها نگذاشتند راحت باشیم. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۸ سال دفاع مقدس را داشتیم. خدمات سلامت دفاع مقدس ما، یک جلوه ممتازی بوده و با خیلی ازجنگ هایی که در دنیا وجود داشته، متفاوت بوده است. نقطه عطف فعالیت ها در ۸ سال دفاع مقدس، درمان مجروحان شیمیایی بود، برای اینکه هیچ زمینه ای درباب چگونگی برخورد با اینطور مجروحان را نداشتیم.

وزیر بهداشت افزود: این نقطه از تاریخ نشان دهنده این بود که پزشکان ما همگام با رزمندگان توانستند در آن برهه زمانی حساس خدمات خودرا به نحو احسن انجام دهند و به درمان و کمک رزمندگان شیمیایی بروند. پزشکانی که به سبب خدمت در جبهه های جنگی خودشان هم شیمیایی شدند و از این لطمه رنج می برند.

عین اللهی اشاره کرد: تا پیش از کرونا هجوم ناجوانمردانه ای مقابل جامعه پزشکی به راه افتاده بود. کرونا باوجود همه مشکلات، در کشور ما شجاعت، رشادت، ایستادگی، ایثارگری و از خودگذشتگی کادر درمان را نشان داد. پیش از کرونا مردم به ایثار پزشکان اعتقاد نداشتند و کرونا نشان داد، جامعه پزشکی ما جامعه ایثارگری هستند.

وی همین طور به مناسبت بزرگداشت استاد پیشکسوت دانشگاه، دکتر خوارزمی با اشاره به خدمات ایثارگرانه این متخصص اطفال و پدر اطفال خراسان رضوی اشاره کرد: مسئله ای که وجود دارد مسئله انتقال فرهنگ به نسل جوان است. دشمنی هایی که امروزه وجود دارد بیش از دشمنی های فیزیکی، دشمنی های فرهنگی است و فضای مجازی نسل جدید را از آرمان ها و فرهنگ های اصیل اسلامی دور می کند. مهم این است که با شهادت این عزیزان، فرهنگ نهفته درون شهادت شان به نسل جوان منتقل شود. در واقعه کربلا حضرت زینب کبری(س)، راه امام حسین(ع) را تبیین کردند و ما نیز با الگوگیری از سیره ناب ائمه اطهار(ع) موظف هستیم تا راه پرافتخار تمامی شهدای عزیز انقلاب، دفاع مقدس، مدافع حرم و مدافع سلامت را به خوبی در جامعه اسلامی مان دنبال و به نسل جدید منتقل نماییم. افرادی مثل دکتر خوارزمی نمونه بارز انتقال این فرهنگ به نسل جوان بودند.

منبع: