به گزارش آنی غذا چالش غذای تند این روزها رایج است، اما آیا خوردن فلفل قرمز و سس های تند می تواند به بدن شما صدمه برساند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، یکی از متخصصان تغذیه مرکز پزشکی کلیولند در اوهایو پیشنهاد می دهد که باآنکه امکان دارد غذاهای تند زبان شما را سر میز شام بسوزاند و در بدن شما سبب ایجاد ناراحتی های گوارشی شود، اما در واقع می تواند به بهبود سلامت در طول عمر کمک نماید.
کپسایسین، ماده ای که در فلفل یافت می شود و سبب گرما می شود، یک ترکیب شیمیایی روغن مانند است که به گیرنده های درد روی زبان و در سرتاسر دستگاه گوارش متصل می شود. این کپسایسین است که وقتی فلفل هالاپینو را گاز می زنید سبب می شود مغزتان احساس کند درحال سوختن هستید.
«جاینا متالونیس»، متخصص تغذیه، توضیح داد: «اما کپسایسین در واقع شما را نمی سوزاند. بلکه مغز شما را فریب می دهد تا فکر کند تغییر دما رخ داده است و در نتیجه احساس گرما و درد بوجود می آورد.»
این فقط تلاش بدن شما برای خنک شدن و پاک کردن علایم ناشی از ادویه ها، مانند آبریزش بینی، عرق کردن، و اشک ریختن است. این مطالعه نشان داد که هنگام مصرف غذای تند، دمای بدن در کوشش برای خنک کردن بدن افزایش می یابد.
کپسایسین معمولا بعد از حدود ۲۰ دقیقه از گیرنده های درد در دهان جدا می شود، اما بعد از شروع حرکت در سیستم گوارش، علایم جدیدی آغاز می شود. با عبور ماده محرک، می تواند سبب احساس سوزش در قفسه سینه، سکسکه، تورم گلو، حالت تهوع، استفراغ، حرکات دردناک روده و حتی اسهال شود.
اما محققان معتقدند که مبارزه کوتاه مدت امکان دارد ارزش آنرا برای بازدهی بلندمدت داشته باشد.
به گفته متالونیس، «تحقیقات نشان داده است کسانی که ۶ بار در هفته غذای تند می خورند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک مرتبه در هفته غذای تند می خورند، با خطر کمتر مرگ زودرس روبرو هستند. این فواید شامل کاهش کلسترول، کاهش احتمال بیماری قلبی، سلامت بهتر معده و روده و حتی کاهش وزن بود.»
کپسایسین همینطور عنصر کلیدی در برخی از داروهای مسکن می باشد که برای درمان بیماری ها ازجمله آرتریت تا فیبرومیالژیا و سردرد استفاده می شود.