آنی غذا: تیمی از دانشمندان برزیلی از شیر مادر برای درمان یک زن مبتلا به کووید ۱۹ که به مدت چهار ماه به صورت مداوم آزمایشش مثبت بود، استفاده کردند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، این یک حقیقت شناخته شده است که شیر مادر بهترین غذا برای نوزادان تازه متولد شده است. حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودک و همینطور آنتی بادی هایی است که از آنها در مقابل عفونت ها و بیماری ها محافظت می کند. حالا، دانشمندان برای درمان بیماران کووید ۱۹ به شیر مادر روی آورده اند.
در برزیل، تیمی از دانشمندان از شیر مادر برای درمان یک زن مبتلا به کووید ۱۹ که به مدت چهار ماه به صورت مداوم آزمایشش مثبت بود، استفاده کردند. این زن از یک بیماری ژنتیکی نادر رنج می برد که سبب می شود سیستم ایمنی بدن او قادر به مبارزه با ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا نباشد. وی در مارس ۲۰۲۱ مبتلا به کووید ۱۹ شد و به مدت ۱۲۴ روز آزمایش RT-PCR مثبت بود.
سپس، تیم محققان از دانشگاه کامپیناس در سائوپائولو، به او سفارش کردند که هر سه ساعت به مدت یک هفته ۳۰ میلی لیتر شیر مادر بخورد. در عرض یک هفته، سطح ایمنی او بهبود یافت و آزمایش کووید ۱۹ او منفی شد. شیر مادری که او مصرف کرد توسط زنی اهدا شد که ضد کروناویروس واکسینه شده بود.
به گفته دانشمندان، سیستم ایمنی انسان و سایر پستانداران به صورت معمول پنج نوع آنتی بادی ایمونوگلوبولین تولید می کند: IgM، IgG، IgA، IgE و IgD. از این میان، IgA آنتی بادی اصلی است که ویروس ها و سایر پاتوژن ها را خنثی می کند در حالیکه IgG مسئول شناسایی و خنثی کردن آنتی ژن هایی است که ارگانیسم قبلاً با آنها تماس داشته است.
با این حال، افراد مبتلا به سندرم های اختلال تنظیم ایمنی دارای کمبود IgE، تولید خیلی کم IgG و در بعضی موارد، فقدان کامل IgA هستند.
آنتی بادی IgA در شیر مادر و همینطور ترشحات تنفسی و گوارشی وجود دارد، در حالیکه IgG به وفور در خون وجود دارد.
برای درمان این زن دارای نقص ایمنی مبتلا به کووید ۱۹، تیم تحقیق یک درمان تجربی با استفاده از شیر مادر را برای افزایش سطح IgA او امتحان کرد. و این درمان اثر کرد!
با توجه به ضعف ایمنی وی، این زن عمداً در خانه تحت درمان قرار گرفت تا از عفونت باکتریایی در ارتباط با بیمارستان جلوگیری شود. در دو هفته اول ابتلاء به کووید، بیمار تب، بی اشتهایی، سرفه و ضعف داشت. اما حتی پس از دو ماه، وضعیت او بهتر نشد. در این زمان بود که محققان تصمیم گرفتند او را با پلاسما درمانی درمان کنند که شامل تزریق IgG و سایر آنتی بادی های ساخته شده توسط افرادی است که از کووید بهبود یافته اند.
در حالی که علایم او بعد از درمان پلاسما بهبود یافت، آزمایش او همچنان مثبت بود. وی همینطور علایم خفیفی همچون ضعف عضلانی داشت.
سپس، تیم تحقیق تصمیم گرفت از شیر مادر برای افزایش سطح IgA او استفاده نماید. آنها خاطرنشان کردند که آزمایش آنها بر مبنای مقاله ای است که نشان داده است زنان شیرده واکسینه شده با واکسن کووید ۱۹، شیری با مقدار مناسب IgA تولید می کنند.
از بیمار خواسته شد که شیر را به صورت خوراکی بخورد و برای چند دقیقه با فاصله سه ساعت بین دوزها، به جز در شب، آنرا در دهان خود نگه دارد.
متخصصان توضیح دادند که IgA به پاتوژن ها در سرتاسر دستگاه گوارش می چسبد و مطمئن می شود که هر آنچه نامناسب است از مدفوع دفع می شود.
محققان اعلام نمودند تست زن بعد از یک هفته و دو بار در فواصل ۱۰ روزه منفی بود.
منبع: آنی غذا