آنی غذا: پژوهشگران می گویند شربت ذرت با فروکتوز بالا می تواند خطر مبتلاشدن به بیماری کبد چرب غیرالکلی را در افراد افزایش دهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، شربت ذرت با فروکتوز بالا در خیلی از غذاها و نوشیدنی ها همچون نوشابه ها و غذاهای فرآوری شده یافت می شود.
کارشناسان می گویند با اتخاذ یک رژیم غذایی سالم حاوی غلات کامل، میوه ها، سبزیجات و پروتئین بدون چربی می توانید میزان مصرف شربت ذرت با فروکتوز بالا را کاهش دهید.
تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که مقدار بیشتری از شربت ذرت با فروکتوز بالا مصرف می کنند ممکنست در معرض خطر ابتلاء به بیماریهای کبدی باشند.
در این مطالعه، پژوهشگران داده های ۳۲۹۲ شرکت کننده را که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ ثبت نام کرده بودند، تحلیل و بررسی کردند.
به طور کلی، پژوهشگران دریافتند افرادی که سطوح بالای فروکتوز مصرف می کنند، نسبت به افرادی که سطوح پایین تری از فروکتوز مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به کبد چرب غیرالکلی هستند.
فروکتوز یک قند طبیعی است که در میوه ها، آب میوه ها، برخی سبزیجات و عسل یافت می شود. در صورتیکه یک قند طبیعی است، یک عنصر در شربت ذرت با فروکتوز بالا، هم است.
علاوه بر این که یک عامل تأثیرگذار در چاقی و دیابت است، پژوهشگران عنوان می کنند که شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکنست یک عامل تأثیرگذار در ابتلاء به کبدچرب هم باشد.
علائم کبد چرب غیرالکلی شامل خستگی و درد یا ناراحتی در ناحیه سمت راست بالای شکم است.
کبد چرب می تواند منجر به عوارضی شود که شدیدترین آنها سیروز کبدی است. سیروز زمانی رخ می دهد که کبد لطمه دیده باشد. برای جلوگیری از بروز التهاب، زخم های کبد و در نهایت، این پروسه زخم می تواند منجر به سرطان کبد و نارسایی کبدی شود.
کبد چرب همین طور می تواند منجر به وضعیتی به نام NASH (استئاتوهپاتیت غیر الکلی) شود که موجب وخامت تدریجی کبد می شود.
کبد چرب شایع ترین بیماری کبدی در سراسر جهان است. انتظار می رود تا سال ۲۰۲۵ این بیماری به سبب اصلی پیوند کبد تبدیل گردد. این بیماری بطور بالقوه با اصلاح رژیم غذایی قابل پیشگیری است.
منبع: آنی غذا