مطالعات نشان می دهد؛ نوشابه های گازدار شیرین احتمال سرطان کبد را در زنان بالا می برد

تحقیقات جدید نشان داده است که نوشابه ها و سایر نوشیدنی های شیرین شده با قند امکان دارد احتمال ابتلای زنان به سرطان کبد را بالا برند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، مطالعه روی بیشتر از ۹۰ هزار زن یائسه نشان داد کسانی که حداقل یک نوشیدنی شیرین شده با قند در روز می نوشند در مقایسه با کسانی که کمتر از سه نوشیدنی در ماه می نوشند، ۷۸ درصد بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
دکتر «شیوهانگ ژانگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، اظهار داشت: «یافته های ما نشان داده است که نوشیدنی های شیرین شده با قند یک عامل خطر بالقوه برای سرطان کبد هستند.»
او اظهار داشت: «اگر یافته های ما تأیید شود، کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین گازدار امکان دارد بعنوان یک شیوه بهداشت عمومی برای کاهش بار سرطان کبد باشد.»
برای این مطالعه، محققان داده های در ارتباط با ۹۰۵۰۴ زن یائسه بین رده سنی ۵۰ تا ۷۹ سال را جمع آوری کرد. شرکت کنندگان پرسشنامه ها را در اواسط دهه ۱۹۹۰ تکمیل کردند و به صورت متوسط به مدت ۱۸ سال تحت نظر بودند.
در مجموع، ۲۰۵ زن در طول پیگیری به سرطان کبد مبتلا شدند.
این مطالعه نشان داد خانمهایی که حداقل یک نوشابه در روز می نوشیدند، در مقایسه با خانمهایی که هیچگاه این نوشیدنی ها را مصرف نمی کردند یا کمتر از سه نوشابه در ماه می نوشیدند، ۷۳ درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
محققان خاطرنشان کردند که نوشیدنی های شیرین شده با قند امکان دارد منجر به افزایش ریسک ابتلاء به چاقی و دیابت نوع ۲ شود که هر دو از عوامل خطر سرطان کبد هستند. این نوشیدنی ها همینطور در اختلال در پاسخ به انسولین و تجمع چربی در کبد نقش دارند.

منبع: