به گزارش آنی غذا زوال عقل یکی از علل اصلی ناتوانی و وابستگی در بین سالمندان در سرتاسر جهان است که با افزایش سن بر تفکر و رفتار تاثیر می گذارد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات ژنتیکی جدید محققان دانشگاه ساوت استرالیا ارتباط مستقیم بین زوال عقل و کمبود ویتامین D را نشان داده است.
این مطالعه با بررسی ارتباط بین ویتامین D، خطر زوال عقل و سکته مغزی را نشان داد:
• سطوح پایین ویتامین D با حجم کمتر مغز و افزایش ریسک زوال عقل و سکته مرتبط بود.
• تحلیل و بررسی های ژنتیکی از اثر کمبود ویتامین D و زوال عقل پشتیبانی می کند.
• در بعضی از جمعیت ها تا ۱۷ درصد از موارد زوال عقل امکان دارد با افزایش سطح طبیعی ویتامینD در همه افراد قابل پیشگیری باشد.
زوال عقل یک سندرم مزمن یا پیشرونده است که منجر به زوال عملکرد شناختی می شود. در سرتاسر جهان، بیشتر از ۵۵ میلیون نفر مبتلا به زوال عقل هستند که هر ساله ۱۰ میلیون مورد جدید تشخیص داده می شود.
در این مطالعه، داده های ۲۹۴، ۵۱۴ شرکت کننده تحلیل و بررسی شد و تاثیر سطوح پایین ویتامین دی (۲۵ نانومول در لیتر) و خطر زوال عقل و سکته مغزی بررسی گردید.
پروفسور «الینا هیپونن»، محقق ارشد، می گوید: «این یافته ها برای جلوگیری از زوال عقل و درک احتیاج به از بین بردن کمبود ویتامین D مهم هستند.»
پروفسور هیپونن می گوید: «ویتامین D یک پیش ساز هورمونی است که به صورت فزاینده ای برای تأثیرات گسترده، همچون بر سلامت مغز شناخته می شود.»
وی در ادامه اضافه کرد: «مطالعه ما نخستین مطالعه ای است که با استفاده از تحلیل و بررسی های ژنتیکی قوی در بین جمعیت زیادی، تاثیر سطوح بسیار پایین ویتامین D را بر خطرات زوال عقل و سکته مغزی بررسی می کند.»
این یافته ها با عنایت به شیوع بالای زوال عقل در سرتاسر جهان بسیار قابل توجه است.
برای افرادی که به هر علتی امکان دارد ویتامین D کافی از نور خورشید دریافت نکنند، اصلاح رژیم غذایی امکان دارد کافی نباشد و امکان دارد به مکمل نیاز باشد.
خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
منبع: anighaza.ir