به گزارش آنی غذا عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه اظهار داشت: مصرف نمک پتاسیم فقط برای درمان برخی بیماران تجویز می شود و افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی یعنی سدیم کلراید کنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، سیده زهرا شریعت پناهی اضافه کرد: پتاسیم کلراید که آنرا با نام نمک پتاسیم یا نمک رژیمی می شناسند در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و بعنوان جایگزینی برای نمک معمولی یا کلرید سدیم استفاده می شود. این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از نمک پتاسیم را فقط برای درمان و جلوگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی ضروری برشمرد که بر اثر مصرف داروهای مدر یا برخی داروهای دیگر و یا برخی بیماریهای خاص گرفتار افت پتاسیم خون شده باشند. وی اشاره کرد: در بیماران مبتلا به پرفشاری خون، مصرف متعادل نمک پتاسیم بجای نمک معمولی، فشار خون را تا حدی کنترل می کند. اما اگر مصرف نمک پتاسیم نیز به میزان نامتعادل صورت گیرد و ذائقه بیمار به سمت شوری متمایل شود مسلماً مشکلاتی برای او به وجود خواهد آورد. شریعت پناهی اشاره کرد: افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی (سدیم کلراید) کنند برای اینکه بدن به همان اندازه که به سایر مواد مغذی احتیاج دارد برای انجام مکانیسم های خود به مصرف سدیم به میزان متعادل نیاز دارد. این دانشیار دانشگاه اضافه کرد: بیمارانی که به دلیلهای گوناگون دارای پتاسیم خون بالایی هستند نظیر مبتلایان به نارسایی کلیه نیز نباید از نمک پتاسیم استفاده کنند. این متخصص تغذیه اشاره کرد: مصرف روزانه نمک نباید بیشتر از یک قاشق چایخوری باشد.
منبع: anighaza.ir