یک مطالعه جدید نشان میدهد که رعایت رژیم غذایی مدیترانه ای ممکنست خطر مبتلاشدن به پره اکلامپسی در دوران حاملگی را کم کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، پره اکلامپسی (فشارخون بالا در بارداری) در افرادی که حامله هستند رخ می دهد و می تواند تهدید کننده جان آنها باشد. درمان های کمی برای کاهش خطر پره اکلامپسی وجود دارد.
مطالعات پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا نشان داد که خطر ابتلاء به پره اکلامپسی در زنان حامله که رژیم مدیترانه ای دارند، تقریباً ۲۰ درصد کم شده است.
دکتر «دانا هونس»، متخصص تغذیه و سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «از آنجا که پیش بینی این که چه کسی به پره اکلامپسی مبتلا می شود دشوار است، داشتن یک مداخله غذایی که می تواند خطر پره اکلامپسی و سایر عوامل خطر در رابطه با آنرا کم کند، یک اتفاق خوب است.»
این مطالعه شامل داده های بهداشتی بیش از ۸۵۰۰ زن بود. تیم تحقیقاتی پرسشنامه هایی را بین افراد توزیع کرد که شامل سؤالاتی در مورد رژیم غذایی و عادات غذایی آنها بود.
این گزارش نشان داد که ۱۰ درصد از افراد مبتلا به پره اکلامپسی بودند و کسانی که پیش از حاملگی دیابت یا چاقی داشتند، دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به پره اکلامپسی بودند.
بررسی ها نشان داد خطر ابتلاء به پره اکلامپسی در افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند ۲۰ درصد کمتر بود.
پره اکلامپسی یک عارضه جدی حاملگی است که می تواند علایم تهدیدکننده زندگی همچون فشارخون بالا، دفع پروتئین از ادرار و علایم لطمه اندام را بوجود آورد. این وضعیت همین طور خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی طولانی مدت، حوادث قلبی و نارسایی قلبی را در زنان می افزاید.
به گفته نویسندگان، رژیم غذایی مدیترانه ای ممکنست استرس اکسایشی یا عملکرد سلول های اندوتلیال را بهبود بخشد. همین طور ممکنست عملکرد عروق جفت را تقویت کند و از تغییرات متابولیک سالم حمایت کند.