متخصص طب ایرانی مطرح كرد؛ افطار چه نوع آش هایی بخوریم

یک متخصص طب ایرانی، به تشریح نکات تغذیه ای طب ایرانی در دو وعده غذایی افطار و سحر پرداخت.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، سید حامد موسوی اصیل اظهار داشت: آمادگی برای ماه رمضان باید از چند ماه قبل مورد بررسی قرار بگیرد تا مشکلات و ضعف های افراد تا حد امکان اصلاح گردد.
وی افزود: این افراد باید از جوانب مختلف مانند بیماری های گوارشی، ضعف بدنی، کم خونی و نوع مزاج مورد بررسی قرار گیرند و عواملی مانند جنسیت، سن، شغل و عادت هایی مانند مصرف دخانیات، قلیان و مشروبات الکلی و الگوهای خواب و بیداری افراد هم بررسی شود.
موسوی اضافه کرد: سالمندان، نوجوانان و بانوان آبستن و شیرده که ضعف بدنی و یا بیماری های زمینه ای دارند باید تحت نظر پزشک برای روزه اقدام نمایند.
وی اضافه کرد: همینطور افراد با مزاج گرم یا خشک و یا دارای شغل با فعالیتهای بیش از اندازه که سبب خشکی شدید بدنی می شود و با عنایت به این که روزه خود مزاج گرم و خشک را القا می کند می توانند با رفتن به پزشکان متخصص طب سنتی برای اصلاح مزاج خود اقدام نمایند.
موسوی اظهار داشت: در ماه رمضان باید از مصرف غذاهای مدر، مسهل و تعریق درمانی و انجام اقدامات دفع کننده خون مانند حجامت، فصد و زالو پرهیز شود. البته در مواردی که بیمار با یبوست شدید رجوع کند پزشک متخصص طب ایرانی می تواند با تجویز مسهل سبک از شدت آن بکاهد.
وی خاطرنشان کرد: در وعده غذایی افطار باید ابتدا مایعات کافی مانند آب جوش با نبات یا عسل، شیر گرم و خرما، آب جوش به همراه آبلیمو برای رفع تشنگی استفاده گردد.
موسوی افزود: همینطور در وعده غذایی افطار، مصرف غذاهای سهل الهضم، سبک و رطوبت بخش مانند آش و سوپ مانند آش اسفناج، آش خرفه، آش ماست یا دوغ و آش هایی با محتویات کدو و ریواس سفارش می شود.
وی خاطرنشان کرد: همینطور بعد از گذشت ساعاتی از افطار میتوان میوه و آبمیوه، سالاد و سبزیجاتی مانند کاهو با سکنجبین، زردآلو، گلابی، هندوانه، انجیر تازه، آلبالو مصرف کرد.
موسوی اظهار داشت: افزودنی های ترش مانند سماق، زرشک، غوره و رب انار ملس بسیار برای مصرف در این ماه مناسب هستند. همینطور باید از مصرف ادویه جات تند مانند خردل و گلپر و غذاهای پرچرب مانند ماهی پرهیز شود.
وی در مورد وعده سحری بیان نمود: در وعده سحری باید از غذاهای غلیظ تری مانند غذاهای به اصطلاح برنجی بهره برد که از گوشت هایی مانند مرغ و گوسفند برای افزایش توانایی افراد برای گرفتن روزه استفاده گردد.
موسوی تصریح کرد: مصرف خورش های پسته، خلال بادام، خورش فسنجان، خورش هویج و خورش قیمه که حبوبات زیادی دارد، می تواند ضعف را در ماه رمضان با انرژی بخشی برطرف کند.

منبع: