دانشمندان دریافتند منابع آب کلردار در بنگلادش تأثیر کمی بر فراوانی و تنوع باکتری ها در روده کودکان دارد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، بگفته مرکز کنترل بیماریهای ایالات متحده، روزانه بیش از ۲۰۰۰ کودک در سراسر جهان به سبب کمبود آب شرب سالم جان خودرا از دست می دهند.
محققان راه های ساده و کم هزینه ای برای تصفیه آب شرب در کشورهای کم درآمد با بهره گیری از کلر ابداع نموده اند، اما نگرانی رایج این است که افزودن کلر به آب می تواند به باکتری های مفید موجود در میکروبیوم های روده درحال رشد کودکان که نقش مهمی در حفظ سلامت کل بدن دارند، لطمه برساند.
اکنون تیمی از دانشمندان به سرپرستی دانشگاه تافتس آمریکا دریافته اند که استفاده از کلر برای تصفیه آب شرب در داکا، بنگلادش، جمعیت طبیعی باکتری های موجود در دستگاه گوارش کودکان را مختل نمی کند حتی موجب کاهش اسهال و مصرف آنتی بیوتیک هم می شود.
میکروبیوم های کودکان که از نمونه های مدفوع جمع آوری شده یک سال بعد از نصب دستگاه های تصفیه کننده آزمایش شدند، دارای تنوع و فراوانی باکتری هایی مشابه کودکانی بودند که آب کلردار دریافت نکرده بودند. تفاوت های جزئی مانند افزایش وجود برخی ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی مشاهده شد، اما این تغییرات کوچک بود و ترکیب کلی میکروبیوم های آنها مشابه بود.
در حالی که کلر میکروارگانیسم های موجود در آب را در حین ذخیره سازی، حمل و نقل و خروج از شیر آب غیرفعال می کند، این مطالعه نشان میدهد که بعد از مصرف آب کلردار، باکتری های خوب را از بین نمی برد. در حقیقت، با دور نگه داشتن حشرات موذی از منبع آب، کلر زنی به میکروبیوم های روده بچه ها اجازه می دهد تا رشد کنند و عملکرد خوب خودرا برای حفظ سلامت انجام دهند.
روند رشد میکروبیوم های روده در چند سال اول زندگی بسیار مهم می باشد. میکروبیوم روده نوزادان تا آن زمان که کودک حدوداً سه ساله می شود، به حالت بزرگسالی خود تثبیت می شود.