یافته محققان ژاپنی؛ مصرف سیب و انگور در کاهش چربی بدن موثرند

تحقیقات جدید روی موش ها نشان داده است که فلاوانول های موجود در سیب، انگور و سایر مواد غذایی امکان دارد به سوزاندن چربی بدن کمک نماید.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، کاکائو، سیب، دانه انگور، و چند منبع غذایی دیگر حاوی میزان بالایی از فلاوانول ها هستند که بعنوان فلاوان -۳- اول هم شناخته می شوند و دارای فواید گوناگونی هستند.
مطالعات قبلی نشان داده است که غذاهای غنی از فلاوانول پتانسیل قابل توجهی در مدیریت سلامت قلب و عروق، بهبود سطح کلسترول و افزایش تحمل گلوکز دارند.
چندین مطالعه نشان داده است که مصرف مواد غذایی غنی از فلاوانول خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، پیشگیری کننده قلبی، ضد میکروبی، ضد ویروسی و محافظت کننده عصبی دارند.
اکنون محققان ژاپنی با استفاده از مدلهای موش های آزمایشگاهی، رابطه بین دریافت فلاوانول در رژیم غذایی و متابولیسم چربی را بررسی نموده اند.
بافت چربی یک اندام ضروری در حفظ هموستاز انرژی بدن است و از بافت چربی سفید و بافت چربی قهوه ای تشکیل شده است. در حالیکه بافت چربی سفید بعنوان یک منبع انرژی عمل می کند، چربی قهوه ای برای حفظ دمای بدن مهم می باشد.
دانشمندان از پدیده تبدیل بافت چربی سفید به قهوه ای بعنوان قهوه ای شدن چربی یاد می کنند. در اینجا، بافت های چربی سفید که انرژی را ذخیره می کنند، به بافت های چربی قهوه ای تبدیل می شوند که قند خون و مولکول های چربی را تجزیه می کنند.
این یک رویداد درمانی قابل توجه است چونکه تجمع بافت های چربی سفید اضافی با چاقی و ایجاد بیماری های قلبی عروقی مرتبط می باشد. علاوه بر این، فرایند تبدیل سبب تولید گرما می شود که به حفظ دمای بدن کمک می نماید.
«نائومی اوزاکابه»، نویسنده ارشد مطالعه از دانشگاه شیباورا ژاپن، اظهار داشت: «مشخص شده است که مصرف غذاهای غنی از فلاوان ۳- اول (کاکائو، سیب و غیره) از بروز چاقی و عوارض آن می کاهد و از بیماری های قلبی هم پیشگیری می کند. با این وجود، فلاوان ۳- اول ها به خوبی از دستگاه گوارش جذب نمی شوند، بنابراین، معلوم نیست که چرا آنها چنین اقدامات ارتقا دهنده سلامتی را ایجاد می کنند.»
او اضافه کرد: «در نتایج قبلی ما متوجه شدیم که تغییر همودینامیک بعد از مصرف فلاوان ۳- اول ها توسط فعال سازی سمپاتیک ایجاد می شود. بنابراین، ما فرض کردیم که فلاوان ۳- اول ها امکان دارد چربی بژ را تقویت نمایند.»
آنها همینطور دریافتند که اثر فلاوان ۳- اول نه تنها در چربی زیرجلدی بلکه در چربی احشایی هم نشان داده شده است.

منبع: