بگفته پژوهشگران، غذاهای فوق فرآوری شده اثرات نامطلوب بالقوه ای بر سلامت افراد دارند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از زی نیوز، پژوهشگران ایتالیایی اثرات سلامتی رژیم غذایی فوق فرآوری شده را بر افرادی که قبلاً از بیماریهای قلبی عروقی رنج می بردند بررسی کردند.
یافته های انتشار یافته نشان دهنده خطر بالاتر حمله قلبی (یا سکته مغزی) کُشنده است. همین طور مشاهده شد در افرادی که بطور کلی از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند، اما مصرف بیش از اندازه غذاهای فوق فرآوری شده دارند، خطرات سلامت بیشتر است.
این مطالعه ۱۱۷۱ نفر را به مدت بیش از ده سال مورد بررسی قرار داد. همه آنها در زمان ورود به مطالعه از قبل مبتلا به بیماری قلبی عروقی بودند.
با توجه به رژیم غذایی شرکت کنندگان، پژوهشگران بر مصرف غذاهای فوق فرآوری شده تمرکز کردند، که بطور کلی حاوی افزودنی های مختلف مانند رنگ ها، نگهدارنده ها، آنتی اکسیدان ها، عوامل ضد انعقاد، تقویت کننده های طعم و شیرین کننده ها هستند.
این دسته شامل نوشیدنی های قندی و گازدار، وعده های غذایی از پیش بسته بندی شده، تعدادی از محصولات مانند سوخاری، غلات صبحانه، کراکر و ماست میوه ای است.
«ماریالائورا بوناچیو»، سرپرست تیم تحقیق، توضیح می دهد: «ما مشاهده کردیم که خطر حمله قلبی یا سکته دوم در افرادی که بیشتر از غذاهای فرآوری شده مصرف می کنند، دو سوم افزایش می یابد. احتمال مرگ بهر دلیلی نیز ۴۰ درصد بیشتر است.»
وی در ادامه می افزاید: «لازم به ذکر است که تعریف غذای فوق فرآوری شده به محتوای غذایی مربوط نمی گردد، بلکه به فرآیندی که برای تهیه و نگهداری آن استفاده می شود، مرتبط می باشد. به عبارت دیگر، حتی اگر یک غذا از نظر تغذیه ای متعادل باشد، هنوز هم ممکنست فوق فرآوری شده در نظر گرفته شود.»
منبع: آنی غذا