آنی غذا: تحقیقات نشان می دهد که پروبیوتیک ها به صورت قابل توجهی علایم تهوع، استفراغ و یبوست در رابطه با حاملگی را بهبود می بخشند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، تهوع و استفراغ حدود ۸۵ درصد از حاملگی ها را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند به صورت قابل توجهی بر کیفیت زندگی، بخصوص در اوایل حاملگی تاثیر بگذارد.
«آلبرت تی لیو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در اینباره می گوید: «علت تهوع و استفراغ در دوران حاملگی تا به امروز ناشناخته است. نظریه های مختلفی عرضه شده است، اما هیچ یک از آنها قطعی نیستند.»
از پروبیوتیک ها بعنوان “باکتری های مفید” یاد می شود. آنها را میتوان در غذاهایی مانند ماست، کیمچی، کفیر، و کلم ترش یافت. پروبیوتیک ها هم بعنوان مکمل های غذایی در دسترس هستند.
طبق گزارش مرکز ملی سلامت، به غیر از ویتامین ها، پروبیوتیک ها یا پری بیوتیک ها سومین مکمل غذایی پرمصرف برای بزرگسالان هستند.
تصور می شود که پروبیوتیک ها از اجتماع میکروب های مختلف که اغلب بعنوان “میکروبیوم روده” در دستگاه گوارش شناخته می شوند، حمایت می کنند.
در دوران بارداری، هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون افزایش می یابد و تغییرات فیزیکی زیادی ایجاد می شود. این افزایش ها همینطور می توانند میکروبیوم روده را تغییر دهند، که احتمالاً بر عملکرد سیستم گوارشی تاثیر می گذارد و سبب علایم ناخواسته مانند تهوع، استفراغ و یبوست می شود.
محققان تصمیم گرفتند تعیین کنند که آیا مصرف مکمل پروبیوتیک می تواند برای عملکرد دستگاه گوارش در دوران حاملگی مفید باشد یا خیر.
مطالعه به مدت ۱۶ روز به طول انجامید. در مجموع ۳۲ شرکت کننده یک کپسول پروبیوتیک را دو بار در روز به مدت شش روز مصرف کردند و سپس دو روز کنار گذاشتند و مجدداً چرخه را تکرار کردند.
آنچه محققان دریافتند این بود که مصرف پروبیوتیک به صورت قابل توجهی سبب کاهش تهوع و استفراغ می شود. تعداد ساعاتی که شرکت کنندگان احساس تهوع داشتند تا ۱۶ درصد کاهش پیدا کرد و تعداد دفعات استفراغ آنها ۳۳ درصد کاهش پیدا کرد. مصرف پروبیوتیک همینطور به صورت قابل توجهی علایم در رابطه با کیفیت زندگی مانند خستگی، کم اشتهایی و مشکل در حفظ فعالیتهای اجتماعی عادی را بهبود بخشید.
همچنین مشخص شد که پروبیوتیک ها به صورت قابل توجهی یبوست را کم می کنند.