آنی غذا: تحقیقات جدید نشان میدهد که فواید احتمالی ویتامین D و مکمل های اُمگا ۳ ممکنست شامل دفع بیماریهای خودایمنی نیز باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، تحقیقات قبلی ارتباط بین ویتامین D، اسیدهای چرب اُمگا ۳ و بیماری خودایمنی را نشان داده است.
مطالعه بالینی جدید و طولانی مدت فعلی نشان داده است که ویتامین D، اسیدهای چرب اُمگا ۳ یا هر دو خطر ابتلاء به بیماری خود ایمنی را کم می کنند.
در این کارآزمایی، مصرف مکمل های ویتامین D و اسیدهای چرب اُمگا ۳ به مدت ۵ سال در مقایسه با عدم مصرف آنها، موجب کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی بروز بیماریهای خودایمنی در افراد مسن شد.
هنگامی که بدن انسان در معرض نور خورشید قرار می گیرد، ویتامین D تولید می کند که از دندان ها و استخوان های سالم حمایت می کند. با قرارگیری کمتر در معرض نور خورشید، بدن ممکنست بطور طبیعی ویتامین D کافی تولید نکند. تحقیقات نشان داده است که کمبود ویتامین D با طیف وسیعی از مشکلات سلامت مرتبط می باشد.
دکتر «کارن کاستنبادر»، نویسنده ارشد این تحقیق و مدیر برنامه لوپوس در بیمارستان زنان و بریگهام در بوستون، توضیح داد: «در مشاهدات اکولوژیکی گذشته، مشخص شده است که بیماری التهابی روده، بیماری ام اس، و دیابت نوع ۲ در عرض های جغرافیایی شمالی، جایی که سطح ویتامین D در گردش خون پایین تر است، شیوع بیشتری دارند.»
وی همین طور در مورد اسیدهای چرب اُمگا ۳ اظهار داشت: «در مطالعات مشاهده ای گذشته، خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید کمتر در افرادی که مصرف زیاد ماهی های چرب داشتند، مشاهده شده است.»
به گفته پژوهشگران، هر دو ویتامین D و اسیدهای چرب اُمگا ۳ دریایی دارای خواص تعدیل کننده ایمنی و ضدالتهابی هستند. بنابراین، یافته های ما در خصوص این که مکمل های ویتامین D، چه به تنهایی و چه در ترکیب با اُمگا ۳ دریایی، خطر ابتلاء به اختلالات خودایمنی را کم می کنند، از نظر بیولوژیکی قابل قبول است و نیاز به مطالعه بیشتر دارد.
این یافته ها هیجان انگیز هستند، برای اینکه هیچ درمان پیشگیرانه دیگری برای کاهش خطر ابتلاء به این بیماریهای جدی وجود ندارد.
منبع: anighaza.ir