در گزارش آنی غذا مطرح شد؛ سفارش هایی به والدین در رابطه با چاقی کودکان در دوران کرونا

آنی غذا: یک محقق حوزه کودک و نوجوان، سفارش هایی را به والدین در رابطه با اضافه وزن وچاقی کودکان در ایام کرونائی بیان نمود.
نصیره مقدم فر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: باتوجه به شرایط کرونائی و عدم بازگشایی مدارس و تعطیلی مراکز تفریحی و ورزشی و وجود سرگرمی های مختلف که فناوری، پیش روی کودکان قرار داده و موجب افزایش رفتارهای فاقد تحرک شده، بنا بر این شاهد اضافه وزن در کودکان هستیم. وی به نکاتی در این خصوص اشاره نمود و اظهار داشت: الگوهای خوردن در کودکان تحت تأثیر خاصیت های محیط اجتماعی است و کودکان گرایش بیشتری به مصرف خوراکی های در دسترس دارند بدین سبب اهتمام کنید خوراکی های سالم در منزل و محل زندگی خود داشته باشید که از شرط های ضروری برای رسیدن به رژیم سالم می باشد، رفتارهای تغذیه ای سالم همچون خوردن وعده های غذایی در کنار خانواده، محدود کردن مصرف تنقلات و مصرف غذا در اندازه های مناسب در خانه ترویج دهید. این محقق در زمینه کودک و نوجوان افزود: والدین می توانند بوسیله خوردن خوراکی های سالم الگوهای خوبی برای فرزندان خود باشند. اهتمام کنید تا ۱۰ بار به کودکان غذاهای سالمی را که دوست ندارند بدهید تا مقاومت آنها را از بین ببرید و گرایش به غذاهای سالم را در آنها پرورش دهید. مقدم فر اشاره کرد: کودکان اغلب در هنگام تماشای تلویزیون تنقلات می خورند و والدینی که به کودکان اجازه دسترسی نامحدود به تلویزیون را می دهند به طور معمول توجه زیادی به تغذیه آنان ندارند، آگاهی والدین نسبت به این امر بسیار اهمیت دارد. وی از والدین خواست میزان تماشای تلویزیون را به ۲ ساعت برنامه با کیفیت در روز کاهش دهند و از قرار دادن تلویزیون در اتاق کودکان اجتناب کنند. عضو سازمان نظام روانشناسی اضافه کرد: همین طور توجه والدین به فعالیت جسمانی کودکان و بردن کودکان به مکان هایی که امکان این فعالیت ها را فراهم می آورد و ثبت نام کردن آنان در برنامه ها و یا کلاس های ورزشی با تعداد محدود افراد و در محیط امن با رعایت نکات بهداشتی بسیار اهمیت دارد. این روانشناس اضافه کرد: نکته آخر این که بااینکه عوامل ژنتیکی در اضافه وزن کودکان نقش دارد، اما خوردن برای کودکان کم سن و سال اغلب تجربه اجتماعی است که طی آن، خواهر و برادر و همه همسالان کودک می توانند نقش الگو را ایفا کنند و تغذیه کودک را تحت تأثیر قرار دهند.

منبع: