به گزارش آنی غذا عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که یکی از علت های پرخوری در دوران قاعدگی تغییرات هورمونی است، اظهار داشت: هورمون های تخمدان نقش مهمی در این وضعیت دارند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، با اشاره به علل پرخوری زنان در دوران قاعدگی اظهار نمود: خیلی از زنان در دوران قاعدگی گرفتار پرخوری کاذب می شوند که با روش های علمی می توان این مشکل را کنترل کرد.
وی با اشاره به این که خیلی از زنان ممکنست پیش از پریود اشتیاق زیادی به خوردن تعدادی از خوراکی های خاص مانند غذاهای چرب و شیرین داشته باشند، اضافه کرد: پرخوری افراطی پیش از پریود، که گاهی نشان دهنده اختلال ناخوشی پیش قاعدگی (PMDD) هم می تواند باشد.
این متخصص تغذیه با اعلان اینکه یکی از علت های پرخوری در دوران قاعدگی تغییرات هورمونی است، اضافه کرد: هورمون های تخمدان نقش مهمی در این وضعیت دارند که استفاده از رژیم های پرپروتئین یکی از کارآمدترین روش های کنترل اشتها در دوران قاعدگی است.
عضو هیدت علمی دانشگاه با تاکید بر این مساله که پرخوری پیش از قاعدگی بطور معمول چند روز طول می کشد و این وضعیت همیشگی نیست اشاره کرد: بطور معمول با اختتام قاعدگی این وضعیت تمام می شود؛ اما اگر شما به این نوع پرخوری (حتی وقتی در چرخه پیش قاعدگی قرار ندارید) مبتلا هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
وی با اشاره به این مساله که مواد غذایی حاوی فیبر احساس سیری طولانی تری به شما می دهد. اضافه کرد: در طول ماه، خصوصاً پیش از پریود، غذاهای سالم مصرف کنید، از مواد خوراکی حاوی قندهای تصفیه شده بپرهیزید، غذاهای سرشار از فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، انواع لوبیا، دانه ها و غلات کامل همچون برنج قهوه ای و جو مصرف کنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار داشت: برای کنترل اشتها در دوران قاعدگی و پیش گیری از افزایش وزن بهتر است، استفاده از کربوهیدارت ها و چربی ها کمتر از سایر گروه های غذایی باشد.
وی یکی از کارآمدترین روش ها برای کنترل اشتها را کاهش میزان مصرف کربوهیدارت و چربی و در مقابل افزایش مصرف پروتئین ها دانست و توضیح داد: استفاده از پروتئین های حیوانی سالم تر مثل گوشت های سفید (مرغ و ماهی) و یا حبوبات و سویا نیز می تواند موثر باشد.
اسلامیان با تاکید بر اینکه در دوره قاعدگی بهتر است چند روز پیش از عادت ماهیانه از بشقاب های وعده غذایی سالم استفاده گردد افزود: باید نصف بشقاب را به فیبرها اختصاص دهیم، فیبر موجب می شود احساس سیری پایدارتری داشته باشیم و نیم دیگر بشقاب را به دو قسمت تقسیم نماییم یعنی نیمی از بشقاب را به کربوهیدارتها اختصاص دهیم که بهتر است کربوهیدارتهای کامل و غلات کامل و نان سبوس دار استفاده نمائیم و یک چهارم مابقی را به پروتئین اختصاص دهیم و که ترجیحا گوشت سفید و حبوبات باشد.
وی با تاکید بر اینکه خانم ها از حدود یک هفته یا چند روز پیش از قاعدگی گرفتار نشانه هایی می شوند که این علائم و یا نشانه ها ناخوشایند است اشاره کرد: علائم ناخوشایند، تغییر خلق و خو، کاهش آستانه تحمل و دردهای شکمی می تواند بر کیفیت زندگی اثرگذار باشد.
اسلامیان با اشاره به این که پیروی ازالگوی غذایی صحیح می تواند به کنترل مشکلات ناشی از قاعدگی کمک نماید توضیح داد: مکمل های حاوی پروبیوتیک و رژیم های غذایی می توانند به کاهش التهابات دوران قاعدگی کمک کنند در حقیقت این مکمل ها دارای باکتری های مفید دستگاه گوارش هستند که با دریافت این مواد می توانیم جمعیت باکتری های دستگاه گوارش را به سمت مناسب سوق دهیم.
وی با بیان این مساله که مطالعات نشان داده کلسیم، امگا ۳ و منیزیم نیز در کاهش التهاب به میزان قابل توجهی اثرگذار می باشد اشاره کرد: بهتر است این مکمل ها با مشورت با متخصص تغذیه مصرف شود.
اسلامیان در ادامه با اشاره به این مساله که یکی از مواد غذایی که می تواند التهاب دوران قاعدگی را افزایش دهد روغن ها و چربی های جامد هستند، عنوان کرد: چنانچه روغن های مایع و گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد، کانولا و کلزا را جایگزین روغن های جامد وچربی های اشباع شده نماییم اساسا التهاب به پایین ترین میزان خود می رسد.
وی پرهیز از مصرف غذاهای شور و کنسرو شده را راه حل مناسبی برای کاهش التهاب های دوران قاعدگی دانست و اضافه کرد: بطور کلی غذاهای شور خصوصا در دوران قاعدگی التهاب را بیشتر می کند بطور مثال کره بادام زمینی را می توانید جایگزین پنیر پرچرب و شور در وعده صبحانه کنید.
این متخصص تغذیه به خانم هایی که به اضافه وزن مبتلا هستند نیز سفارش کرد: بهتر است از رژیم های غذایی اصولی و مناسب بهره ببرند و وزن خودرا به وزن مناسبی برسانند تا بتوانند علائم و نشانه های آزار دهنده قاعدگی را بهتر کنترل کنند.
منبع: آنی غذا