آنی غذا: تحقیقات نشان می دهد رژیم غذایی مغذی با کاهش قابل توجه خطر مبتلاشدن به علایم افسردگی مرتبط می باشد در صورتیکه رژیم غذایی ناسالم می تواند احساس افسردگی بیشتری بوجود آورد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از زی نیوز، کمبود مواد مغذی مناسب اغلب با توقف رشد فیزیکی یا ضعف ایمنی هم راه است. اما اگر رژیم غذایی حاوی مقادیر مناسب ویتامین، مواد معدنی، اسیدهای آمینه ضروری و چربی های سالم نباشد، می تواند سبب تشدید افسردگی شود.
بر اساس یافته های مطالعاتی، رژیم غذایی مغذی با کاهش قابل توجه خطر ابتلاء به علایم افسردگی مرتبط می باشد.
به گفته پژوهشگران، دستگاه گوارش میزبان میلیاردها میکروب است که بر ساخت انتقال دهنده های عصبی که پیام ها را از روده به مغز منتقل می کنند، تأثیر می گذارد. مصرف غذای سالم موجب رشد باکتری های خوب می شود که به نوبه خود بر تولید این مواد شیمیایی تأثیر مثبت می گذارد. هنگامی که تولیدکننده انتقال دهنده های عصبی در وضعیت خوبی قرار دارد، مغز تمایل دارد این پیام های سازنده را با صدای بلند و واضح دریافت کند و احساسات آنرا تکرار می کند. هنگامی که به رژیم غذایی سالم روی می آورید، خودرا برای تغییرات خلقی کمتر، چشم انداز شادتر و افزایش تمرکز آماده می کنید.
تغییرات رژیم غذایی می تواند به بهبود روحیه کمک نماید. در زیر به تعدادی از عادات غذایی که برای حفظ سلامت روان بهتر مناسب می باشد، آورده شده است.
اجتناب از کافئین
کافئین می تواند الگوی خواب را مختل کند، موجب تحریک معده و بیقراری شود. همین طور کافئین زیاد می تواند منجر به کم آبی بدن شود. سفارش می شود برای کاهش احتمال بروز اختلالات خلقی، مصرف کافئین را محدود کنید.
مصرف مواد خوراکی غنی از سلنیوم
مطالعه ای در دانشگاه تگزاس نشان داد که مصرف مکمل سلنیوم به میزان ۲۰۰ میکروگرم در روز در یک دوره هفت هفته ای، با بهبود علایم خفیف افسردگی بوسیله کاهش التهاب مرتبط می باشد. مواد غذایی مانند لوبیا، حبوبات، آجیل، ماهی، تخم مرغ، گوشت گاو، بوقلمون و مرغ منابع غنی سلنیوم هستند.
اجتناب از مصرف مواد قندی
مواد قندی موجب افزایش سریع قند خون می شوند که می تواند بطور موقت خلق و خوی شما را بهبود بخشد اما بلافاصله با اُفت قندخون، سبب بروز حس ناراحتی و خستگی می شود.
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین D و امگا ۳
مواد غذایی غنی از ویتامین D و امگا ۳ با کاهش خطر افسردگی مرتبط می باشد. آنها دارای ترکیبات محافظ عصبی مانند فولات، ملاتونین، ویتامین E و آنتی اکسیدان ها هستند که به مغز در ایجاد ارتباطات عصبی مناسب کمک می نماید. گردو، دانه کتان، دانه چیا، ماهی، و گوشت قرمز منابع خوبی از ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.
عدم پیروی از رژیم های لاغری افراطی
فردی که از افسردگی و اضطراب رنج می برد، با مدت طولانی گرسنه ماندن، می تواند شرایط خودرا وخیم تر نماید برای اینکه بدن ما برای عملکرد به سوخت نیاز دارد که بوسیله غذا تامین می شود. در صورت عدم وجود این سوخت، فرد می تواند خستگی و خلق و خوی بد را تجربه کند.