آنی غذا: خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید پژوهشگران پزشکی دانشگاه نورث وسترن ایالات متحده نشان میدهد که مصرف قهوه و سبزیجات ممکنست در مقابل مبتلاشدن به کووید-۱۹ محافظت بوجود آورد.
به نقل از نیوز، پژوهشگران معتقدند که این تحقیق در نوع خود نخستین تحقیقی است که با بهره گیری از داده های جمعیت جهت بررسی نقش رژیم غذایی خاص در پیش گیری از مبتلاشدن به کووید-۱۹ انجام شده است.
محقق ارشد این تحقیق، مرلین کورنلیس، دانشیار پزشکی پیشگیری دانشکده پزشکی دانشگاه فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن اظهار داشت: «تغذیه فرد بر ایمنی بدن تاثیر می گذارد و سیستم ایمنی بدن نقشی اساسی در حساسیت و واکنش فرد به بیماریهای عفونی ازجمله کووید-۱۹ دارد.»
وی ادامه داد: علاوه بر پیروی از دستورالعمل های موجود برای کاهش سرعت انتشار ویروس می توانیم از روش های ساده دیگری که خطر مبتلاشدن به بیماری را کم می کنند یعنی رژیم غذایی و تغذیه استفاده نمائیم.
نتایج تحقیق نشان داد، نوشیدن روزانه یک یا چند فنجان قهوه با کاهش ۱۰ درصدی خطر مبتلاشدن به کووید-۱۹ در مقایسه با مصرف کمتر از یک فنجان در روز همراه بود. همین طور مصرف روزانه حداقل ۰.۶۷ وعده سبزیجات (پخته یا خام، به استثنای سیب زمینی) سبب کاهش خطر عفونت کووید شد اما مصرف گوشت فرآوری شده به میزان کمتر از ۰.۴۳ وعده در روز با خطر بالاتر مبتلاشدن به کووید مرتبط بود. علاوه بر این، شیردهی در دوران کودکی در مقایسه با عدم شیردهی ۱۰درصد خطر مبتلاشدن را کم کرد.
در صورتیکه این نتایج نشان میدهد رژیم غذایی به میزان متوسطی خطر بیماری را می کاهد اما مراکز کنترل و پیش گیری از بیماریها واکسن ها را موثرترین راه پیش گیری از بیماری کووید-۱۹ خصوصاً بیماریهای شدید و مرگ سفارش می کنند. واکسن کرونا همین طور خطر انتشار ویروس عامل بیماری کووید را در افراد می کاهد.
تاکنون، بیشتر تحقیقات در حوزه کووید-۱۹بر روی عوامل فردی ارزیابی شده بعد از آزمایش مثبت کووید-۱۹ متمرکز شدند و مشخص شده است، افراد دارای سیستم ایمنی سرکوب شده مانند افراد مسن و افرادی مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت و چاقی به احتمال زیاد بیماری شدیدتری را تجربه می کنند.
کورنلیس بیان کرد: به غیر از مدیریت وزن، توجه کمتری به سایر عوامل خطر قابل اصلاح پیش از عفونت کووید شده است.
هم اکنون، دکتر تان هیون ویو، محقق این تحقیق و دانشیار پژوهشی پزشکی نورث وستر درحال تجزیه وتحلیل داده ها برای تعیین این که آیا این رفتارهای محافظتی رژیم غذایی، خاص کووید است و یا بر عفونت های تنفسی گسترده تر تاثیر دارد، هست.
شایان ذکر است، مکانیسم های دقیق ارتباط این عوامل رژیم غذایی با کووید ناشناخته است.
کورنلیس اظهار داشت: «قهوه منبع اصلی کافئین است اما ده ها ترکیب دیگر نیز وجود دارد که بطور بالقوه می توانند زمینه ساز عملکردهای محافظتی باشند. در این تحقیق، ارتباط مبتلاشدن به بیماری با مصرف گوشت فرآوری شده و نه گوشت قرمز مرتبط بود که به عوامل غیر گوشتی اشاره دارد.»
پژوهشگران با بهره گیری از داده های بانک اطلاعات پزشکی انگلستان (Biobank UK)، ارتباط بین رفتارهای غذایی اندازه گیری شده در سالهای ۲۰۰۶-۲۰۱۰ و عفونت های کووید-۱۹ در مارس تا دسامبر سال ۲۰۲۰ را پیش از در دسترس بودن واکسن بررسی کردند. آنان بر روی عواملی از رژیم غذایی تمرکز کردند که داده های آنها در دسترس و قبلا نقش آنها برمبنای مطالعات انسانی و حیوانی در ایمنی مشخص شده بودند. پژوهشگران مصرف قهوه، چای، سبزیجات، میوه، ماهی چرب، گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز و تاثیر شیردهی مادران بر نوزادان را بررسی کردند.
در بین ۳۷هزار و ۹۸۸ شرکت کننده این تحقیق، ۱۷درصد آزمایش کووید مثبت داشتند.
کورنلیس افزود: ماهیت مشاهده ای تحقیقات بانک اطلاعات پزشکی انگلستان میزان آزمایش مکانیسم های حفاظتی را محدود می کند. بااین حال، در بیشتر تحقیقات تغذیه ای از ژنتیک استفاده شده است و با توجه به این که هم اکنون، همه شرکت کنندگان بانک اطلاعات پزشکی انگلستان ژنوتیپ (کل یا قسمتی از اطلاعات ژنتیکی یک فرد) دارند امیدواریم که با بهره گیری از این اطلاعات بینش بهتری در مورد چگونگی محافظت در مقابل کووید با رژیم غذایی و تغذیه در اختیار داشته باشیم.
دیگر پژوهشگران این تحقیق کلزی ریدلند، دکتر چاد آچنباخ و لیندا ون هورن هستند.
این تحقیق با پشتیبانی موسسه ملی کهنسالی موسسات ملی بهداشت انجام شده و نتایج آن در نشریه Nutrients انتشار یافته است.
منبع: آنی غذا