از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت؛ راهنمای تغذیه در واكسیناسیون كرونا ابلاغ گردید

معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نامه ای به معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، راهنمای تغذیه در واکسیناسیون ضد ویروس کرونا را ابلاغ نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، علیرضا رئیسی در این ابلاغیه ضمن اشاره به تأثیرگذاری تغذیه در شرایط مختلف سلامت و بیماری و همینطور شرایط جدید کشور در واکسیناسیون گروه های مختلف جامعه تاکید کرده است: راهنمای تغذیه در واکسیناسیون ضد ویروس کرونا در سطوح مختلف عرضه خدمات سرپایی و مراکز واکسیناسیون زیر پوشش به اطلاع عموم مردم رسانده شود. این راهنما به منظور کمک به بهبود شرایط هموطنان در کاهش برخی عوارض جانبی کوتاه مدت ناشی از واکسیناسیون و مقابله بهتر با این عوارض تهیه شده و در آن نکات تغذیه ای قبل و پس از واکسیناسیون کرونا تشریح شده است. در این راهنما بر ضرورت آشنایی با مواد غذایی که به سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک می نماید تاکید گردیده است تا بتوانید علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خویش را تقویت کنید. در بخشی از راهنمای تغذیه در واکسیناسیون سفارش شده است: زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید و لازم است صبحانه یا میان وعده ساده ای مصرف کنید و شب پیش از واکسیناسیون هم غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری، کلم بروکلی) میل کنید. همینطور قبل و پس از واکسیناسیون مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، تأمین آب بدن به میزان کافی قبل و پس از تزریق واکسن کووید ۱۹ بسیار مهم می باشد. بر مبنای سفارش های ذکر شده در این راهنما رعایت طولانی مدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد و به ما کمک نماید تا علاوه بر مبارزه بهتر با عفونت ها، پاسخ ایمنی قوی تری به واکسیناسیون داشته باشیم. در ادامه این سفارش ها به مصرف بیشتر سبزی ها و میوه ها اشاره و تاکید شده است: مصرف روزانه ۵-۳ واحد از گروه سبزی ها و ۴-۲ واحد از گروه میوه ها، آنتی اکسیدان ها شامل روی، سلنیم، ویتامین A و ویتامین C را که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی لازم هستند را تأمین می کند. مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و بعد از واکسیناسیون همراه با وعده های غذایی و در بین وعده ها سفارش می شود.

منبع: