مطالعات نشان می دهد؛ چای سبز در مقابله با كووید ۱۹ موثر است

نتایج نشان داده است ترکیب موجود در چای سبز به صورت بالقوه می تواند کروناویروس را غیرفعال کرده و از تولیدمثل ویروس جلوگیری نماید.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، چای سبز یک نوشیدنی محبوب در سطح جهان است و به صورت سنتی بعنوان یک گیاه دارویی برای درمان خیلی از بیماری ها استفاده می شود. چای سبز از برگهای گیاه Camelia sinensis تهیه می شود.
تحقیقات دهه های گذشته نشان داده است که چای سبز و پلی فنول های موجود در آن به نام کاتچین می تواند از دیابت، چاقی، سرطان و بیماری های قلبی پیشگیری کند.
همچنین مطالعات نشان داده است که کاتچین های چای سبز فعالیت ضدویروسی دارند و می توانند در مقابل بیماری های ناشی از استرس اکسایشی و التهاب نقش حفاظتی داشته باشند.
برخی از مطالعات اخیر پتانسیل چای سبز را برای پیشگیری و درمان بیماری کووید ۱۹ نشان داده است. فراوان ترین کاتچین و ماده اصلی فعال در چای سبز، اپی گالوکاتکین -۳- گالات (EGCG) است.
EGCG ساختاری پلی فنولیک دارد و یک آنتی اکسیدان قوی است که رادیکالهای واکنشی را از بین می برد تا از تشکیل گونه های اکسیژن واکنش پذیر جلوگیری نماید. EGCG دارای ۸ گروه فنلی است و چندین دهنده و پذیرنده الکترون برای اتصال هیدروژن به چندین مولکول مانند پروتئین عرضه می دهد. بنابراین EGCG تمایل زیادی به پروتئین های مختلف دارد، با آنها پیوند می یابد و فعالیت آنها را مهار می کند.
محققان اخیراً مقاله ای را منتشر نمودند که سازوکارهای EGCG را در پیشگیری از عفونت کووید ۱۹ و سندرم های مختلف ناشی از آن بررسی می کند. آنها نتایج مطالعات قبلی را با هدف تعیین سودمندی EGCG یا مصرف چای در پیشگیری، تسکین و درمان کووید ۱۹ بررسی کردند.
یافته های کلیدی مطالعه آنها نشان داد که EGCG Nrf۲ را فعال کرده و آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ (ACE۲) را که یک گیرنده سلولی برای کروناویروس و TMPRSS۲، واسطه ورود ویروس به سلول میزبان است، را مهار می کند.
EGCG همینطور پروتئاز اصلی کروناویروس را غیرفعال کرده و تولیدمثل ویروس را متوقف می کند. عملکرد آنتی اکسیدانی EGCG فعالیت و تجلی GRP۷۸ ساکن ER را سرکوب می کند و می تواند به صورت بالقوه چرخه زندگی کروناویروس را مهار کند.
در مجموع، EGCG امکان دارد قابلیت مهار عفونت کروناویروس، سرکوب تکثیر ویروس، کاهش توفان سیتوکین و ترومبوز و فیبروز ریه را داشته باشد.
به گفته محققان، تابحال چنین مطالعات انسانی انجام نشده، اما امکان دارد سایر کاتچین های موجود در چای سبز خصوصیات محافظتی مشابه EGCG از خود نشان دهند که احتمالاً در سطوح پایین تر است.
این یافته ها، احتیاج به مطالعات بیشتر درباره نقش EGCG در پیشگیری و درمان کووید ۱۹ را برجسته می کند.

منبع: