به گزارش آنی غذا یک متخصص تغذیه ضمن اشاره به این که سوخت و ساز بدن بعد از ماه رمضان به آرامی به شرایط قبل باز می گردد اظهار داشت: وعده های غذایی بعد از ماه رمضان باید به دور از چربی و در عین حال بسیار سبک باشند.
احمدرضا درستی در مورد تغذیه مناسب بعد از ماه مبارک رمضان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: «روزه داری ماه مبارک رمضان در کسانی که عادت به نوشیدن آب و مایعات کافی نداشته اند، منجر به کم آبی بدن میشود ازاین رو بخشی از کاهش وزن در چنین افرادی در اثر از دست دادن آب بدن است که ادامه این وضع قوای جسمی و فکری آنها را می کاهد ازاین رو سفارش می شود افراد از روزهای آغازین بعد از ماه رمضان هر روز بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب خالص (زیاد خنک نباشد) بنوشند. علاوه بر این، نوشیدن ۳-۲ لیوان چای (ترجیحاً چای سبز) کمرنگ و همینطور افزودن آب لیمو به آب نوشیدنی (بدون افزودن شکر) هم مناسب خواهد بود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: کسانی که طی روزه داری ماه مبارک رمضان به سحری نخوردن عادت داشته و یا در شبهای روزه داری عموماً کمتر از نیاز خود غذا دریافت می کرده اند، در انتها ماه مبارک رمضان امکان دارد بیش از اندازه وزنشان کاهش یافته باشد. این کمبود وزن در بعضی افراد می تواند به سوء تغذیه بعدی منجر شود که توان جسمی و فکری آنها را مورد لطمه قرار می دهد. لازم است این افراد طبق سفارش متخصص مبادرت به برنامه ریزی برای دریافت مقدار غذا و مایعات مناسب بنمایند تا وزن آنها به شرایط مناسب برسد همینطور خیلی از افراد امکان دارد گرفتار اضافه وزن شده باشند که ناشی از افزایش مقدار چربی و پروتئین نیست و تنها به علت تجمع مایعات در بدن بوجود آمده است.
وی بیان نمود: در ماه مبارک رمضان افراد روزه دار تقریباً ۱۵ ساعت غذا نخورده اند که این مساله باعث می شود تا دستگاه گوارش به آرامی خویش را با شرایط تطبیق دهد ازاین رو مصرف غذای بیش از حد گرم یا سرد و سرازیر کردن آن به دستگاه گوارش باعث لطمه به آن شده است، بهتر است وعده های غذایی به دور از چربی و سنگینی بوده و صرف غذاهای سبک تر مانند ماست و خیار یا پنیر و هندوانه بیشتر سفارش می شود.
درستی اظهار داشت: افراد باید بدانند که میزان سوخت وساز در ۱۵ ساعت روزه داری و غذا نخوردن با شرایط عادی متفاوت بوده است چونکه در ماه مبارک رمضان بدن به صرف مقدار بیشتری سوخت و انرژی نیازمند است بنابراین بهتر است صبحانه در حد مناسب میل شود، نهار بسیار پرچرب و سنگین نباشد، و غذاهای سبک تری که نام برده شد بعنوان شام مصرف شوند.
این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اهمیت مصرف میوه بعد از ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مصرف میان وعده های مناسب بخصوص میوه ها (روزانه دو واحد) برای مثال یک سیب متوسط و یا ۲ عدد شلیل درشت به همراه نان و پنیر و گردو یا خیار و یا چای و خرما سفارش می شود.
این متخصص تغذیه در آخر خاطرنشان کرد: از آنجائیکه مقدار غذای مناسب برای هر فرد با عنایت به شرایط فیزیولوژیک و وضعیت جسمانی و فعالیت وی متفاوت می باشد توجه به این نکته لازم است که بدن بعد از ماه مبارک رمضان به آرامی باید به شرایط قبل باز گردد تا از هر گونه لطمه به سلامت پوست و مو جلوگیری شود بدیهی است؛ مشاوره با متخصص در این شرایط اهمیت بسیار زیادی دارد.
منبع: anighaza.ir