مصرف دزهای بالاتر آنتی بیوتیك می تواند باكتری ها را تقویت كند

به گزارش آنی غذا بررسی ها نشان می دهد: استفاده از دُزهای بالاتر داروهای آنتی بیوتیک بمنظور غلبه بر ˮمعضل فزاینده مقاومت باکتریاییˮ در روند درمان بیماران، ممکنست منجر به تقویت تعدادی از باکتری ها شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، سازمان ملل متحد “مقاومت میکروبی” را بعنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای متوجه جامعه جهانی معرفی کرده و پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، سالانه به مرگ ۱۰ میلیون نفر منجر شود.
نتایج تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته نشان داده است که تحمیل دُزهای بالاتر آنتی بیوتیک به باکتری ها، می تواند توانایی آنها را برای مقاوم شدن کندتر کند اما در عین حال، تا حالا به تاثیر مصرف دُزهای بالاتر دارو بر سلامت کلی میکروب ها توجه چندانی نشده است.
در این بررسی تیمی از پژوهشگران انگلیسی و اروپایی به مطالعه چگونگی واکنش E.coli به غلظت های مختلف سه آنتی بیوتیک متداول پرداختند.
آنان دریافتند در حالی که دُزهای بالاتر آنتی بیوتیک سرعت مقاوم شدن باکتری ها را کمتر می کند اما از طرف دیگر موجب می شود آمادگی کلی باکتری ها بیشتر شود به این معنا که سرعت تولیدمثل آنها بیشتر می شود.
پژوهشگران اظهار داشتند: ما نرخ رشد را بعنوان یک فاکتور برای سازگاری در نظر می گیریم، با این فرض که سویه ای که سریعتر رشد می کند، احیانا به گونه غالب تبدیل می شود.
بگفته پژوهشگران بررسی انجام شده نشان داد که تجویز چگونه دُزهای بالاتر آنتی بیوتیک می توانند مشکل ساز باشند و در نهایت باکتری های مقاوم تری ایجاد کنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از ژاپن تودی، در سالهای اخیر در چندین مطالعه در مورد خطرات تجویز بیش از اندازه آنتی بیوتیک در نسخه دارویی و استفاده بیش از اندازه در پرورش دام هشدار داده شده است و بنابر اعلام مرکز کنترل بیماری ایالات متحده از هر سه نسخه تجویز آنتی بیوتیک یک مورد ضروری نیست.

منبع: