به گزارش آنی غذا متخصص طب ایرانی اظهار داشت: مواد غذایی در مرحله هضم به چهار ماده بنیادین در بدن تبدیل می شوند که به آنها اخلاط چهارگانه دم، بلغم، سودا و صفرا می گویند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، ناصر رضایی پور درباب مزاج سوداوی و راه آسوده شدن از این مزاج، گفت: نخست باید بدانیم که ما تنها باید سوءمزاج خودرا درمان نماییم و تبدیل مزاج، کار درست و گاهی ممکنی نیست و هرکس باید در محدوده مزاجی که خداوند برایش مقدر کرده، احساس تندرستی کامل داشته باشد. وی ادامه داد: مواد غذایی در مرحله هضم کبدی به چهار ماده بنیادین تبدیل می شوند که به آنها اخلاط چهارگانه می گوئیم: دم (خون)، بلغم، صفرا، و سودا.
میزان تولید هریک از این چهار خلط از مواد غذایی مختلف، متفاوت می باشد و ازهمین روست که به خوراک های مختلف، خون ساز، بلغم زا، سودازا یا صفرازا می گوئیم. متخصص طب ایرانی اشاره کرد: هرچیزی، و ازجمله بدن انسان، از مجموعه این اخلاط تولید شده و اندام های مختلف، به نسبت های متفاوتی به این اخلاط نیازمندند تا کارایی درست و طبیعی خودرا داشته باشند؛ مثلاً گوشت و عضلات عمدتا از «دم» ساخته می شوند؛ «بلغم» در مایعات بدن، مانند مایع میان مفصلی، وجود دارد؛ و استخوان ها و دندان ها بیشتر شامل خلط «سودا» هستند. بدین سبب ما برای سالم ماندن و داشتن اعمال طبیعی خود، به میزان های طبیعی از همه چهار خلط نیازمندیم. پس سودا بد نیست! رضایی پور با اشاره به اینکه متأسفانه خیلی از بیماریهای بشر امروز، به خاطر سبک زندگی مدرن و خصوصاً شهرنشینی، ناشی از بیش بود خلط سودا، یا گاهی وجود «سودای غیرطبیعی» در بدن هستند اظهار داشت: از همین جاست که بسیاری، هر بیماری را به این ماده مظلوم که یکی از چهار ستون دنیای مادی است، نسبت می دهند. به گفته ی ایشان، خوب است بیاموزیم که چه چیزهایی سبب افزایش سودا و سوءمزاج آن در بدن هستند. زیاده روی در مصرف گوشت گوساله، کاکائو، ماست ترش و کشک، کلم و گل کلم، آب غوره و سرکه، گوجه فرنگی، لوبیا سبز، ذرت، قارچ، فلفل سبز و تندی ها، لیموترش و آب لیمو، میوه های سرد و ترش، گریپ فروت، کیوی و خرما نیز زیان بار و دردسرآفرین است. متخصص طب ایرانی اضافه کرد: از همه مهم تر: خشم، هوای آلوده، خمودگی و دوری از ورزش، خواب کم، مواجهه مکرر با اخبار بد، امواج تلفن همراه، مایکروفر و پارازیت و…، نیز سودازا و بیدارکننده اند.
منبع: آنی غذا