آنی غذا: پژوهشگران دریافتند مصرف طولانی مدت قهوه غلیظ می تواند سبب افزایش میزان لیپیدها (چربی ها) در خون شده و ریسک بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران دانشگاه استرالیای جنوبی عنوان می کنند نوشیدن ۶ فنجان قهوه یا بیشتر در روز با افزایش ریسک بیماری قلبی عروقی مرتبط می باشد.
به گفته پژوهشگران، این رابطه با میزان دوز مصرفی ارتباط بیشتری دارد یعنی هرچقدر قهوه بیشتری نوشیده شود ریسک بیماری قلبی عروقی بیشتر می شود.
«الینا هیپونن»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «مطمئناً بحث های علمی زیادی در مورد جوانب مثبت و منفی قهوه وجود دارد، اما درک کامل این که چگونه یکی از نوشیدنی های پرمصرف در جهان می تواند بر سلامتی ما تأثیر بگذارد، لازم است.»
در این مطالعه پژوهشگران به بررسی ارتباط ژنتیکی و فنوتیپی بین مصرف قهوه و الگوهای لیپیدی پلاسما (کلسترول ها و چربی های خون) پرداختند و دریافتند مصرف دائمی و همیشگی قهوه در ایجاد یک الگوی نامطلوب چربی نقش دارد که می تواند خطر ابتلاء به بیماری قلبی را افزایش دهد.
میزان بالای چربی خون یک عامل خطر شناخته شده برای بیماریهای قلبی است و از آنجائیکه دانه های قهوه حاوی یک ترکیب بسیار قوی برای بالا بردن کلسترول (کافستول) هستند، بررسی آنها باارزش داشت.
کافستول بطور عمده در دم کرده های بدون فیلتر، مانند قهوه فرانسه، قهوه های ترکی و یونانی وجود دارد، اما در اسپرسوها نیز وجود دارد که پایه خیلی از قهوه های تولید شده باریستا، همچون لاته و کاپوچینو است.
محققان تاکید دارند افرادی که کلسترول بالایی دارند یا نگران ابتلاء به بیماری قلبی هستند بسیار مهمست که نوع قهوه خودرا با دقت انتخاب نمایند.
در سطح جهان، هر روز ۳ میلیارد فنجان قهوه مصرف می شود. بیماریهای قلبی عروقی دلیل اصلی مرگ و میر در سطح جهانی است که هر ساله ۱۷.۹ میلیون نفر جان خودرا از دست می دهند.
منبع: آنی غذا