رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: پیشبینی می شود بین ۵ تا ۲۰ درصد تولیدات مواد غذایی در جهان تقلبی باشد که شامل کشور ما هم می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، علیرضا زالی، ضمن اشاره به اهمیت توجه به ایمنی و سلامت مواد غذایی در سرتاسر دنیا، اظهار نمود: رقابت های فشرده در زمینه تهیه غذای سالم سبب شده این مورد سلامت محور، به یک منازعه در راهبردهای استراتژیک جهانی تبدیل گردد. وی با تکیه بر اهمیت شناسایی تقلبات، اثبات اصالت و ردیابی آلاینده ها، خاطرنشان کرد: تکنولوژی های موجود در زمینه اثبات کیفیت مواد غذایی بسیار پیچیده است. زالی اظهار داشت: پیشبینی می شود در تمام کشورها ۵ تا ۲۰ درصد تقلب در صنعت مواد غذایی رخ می دهد که این اقدام علاوه بر مخاطرات سلامت محور، جنبه های سوء اخلاقی را هم در بر می گیرد. کشور ما هم از این آمار مستثنی نیست. وی ضمن اشاره به تکنولوژی های پیشرفته در کشور و دستاوردهای طرح جامع سلامت غذا در مرکز تحقیقات سلامت غذا، اضافه کرد: کاربرد یکی از دستاوردهای این مرکز تحقیقات شناسایی آفت کش ها است که برای فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت. زالی با اشاره به اینکه ۲۱۱ آفت کش در مزارع کشاورزی استفاده می شود که بیشتر آفت کش های ترکیبی کاربرد دارد، اضافه کرد: متأسفانه آفت کش های ترکیبی هم اثرات سوء بسیار زیادی دارد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت سرعت بخشیدن به پیشرفت فناوری نوین تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی بخصوص در مبادی ورودی، اظهار داشت: وجود آنتی بیوتیک ها و مواد هورمونی در بعضی مواد غذایی فوبیای اجتماعی بوجود آورده است، همینطور وجود این مواد علاوه بر ایجاد سویه های مقاوم، آلرژی و حتی اضافه وزن هم به همراه دارد. از طرفی از سال ۲۰۱۲ اقبال جهانی به سمت مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک بوده است. زالی خاطرنشان کرد: پایبندی به اصالت مواد غذایی در صادرات، نقطه قوت به حساب می آید و تولید مواد غذایی نامرغوب اعتبار و وجاهت بین المللی کشور را زیر سوال می برد.