یافته جدید محققان؛ كاكائو سبب تقویت پروسه شناخت مغز در افراد بزرگسال سالم می شود

آنی غذا: مغز افراد بزرگسال سالم که از قبل فلاوانول کاکائو مصرف می کردند، عملکرد بهتری در تست های پیچیده دارند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران افراد غیرسیگاری بزرگسال را که هیچ بیماری مغزی، قلبی، عروقی یا تنفسی مشخصی نداشتند، را تحت مطالعه قرار دادند. آنها ۱۸ شرکت کننده را در دو آزمایش جداگانه آزمایش کردند: یک گروه کاکائو غنی از فلاوانول دریافت نمودند و گروه دیگر کاکائو فرآوری شده با مقادیر بسیار پایین فلاوانول مصرف کردند.
حدود ۲ ساعت پس از مصرف کاکائو، شرکت کنندگان هوای حاوی ۵ درصد دی اکسیدکربن استنشاق کردند که ۱۰ برابر میزان دی اکسیدکربن استاندارد موجود در هواست. این شیوه یک روش استاندارد برای تعیین عملکرد عروق خونی مغز است.
«گبریل کراتون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایلینوی آمریکا، در این زمینه می گوید: «معمولا بدن بوسیله افزایش جریان خون به مغز به این شرایط واکنش نشان میدهد که موجب رسیدن اکسیژن بیشتر به مغز و حذف دی اکسیدکربن بیشتر از مغز می شود.»
سپس پژوهشگران با بهره گیری از شیوه اسپکتروسکوپی، اکسیژن رسانی در قشر پیشانی مغز را اندازه گیری کردند. این منطقه از مغز نقش مهمی در برنامه ریزی، تنظیم رفتار و تصمیم گیری دارد.
محققان دریافتند بیشتر شرکت کنندگان بعد از مصرف فلاوانول های کاکائو، واکنش اکسیژن رسانی مغزی قوی تر و سریع تری داشتند.
به گفته کراتون، «میزان اکسیژن رسانی درگروه دریافت کننده فلاوانول زیاد در مقایسه با گروه دریافت کننده فلاوانول کمتر، بیش از سه برابر بیشتر بود و واکنش اکسیژن رسانی حدود یک دقیقه سریع تر بود.»
همچنین پژوهشگران مشاهده نمودند عملکرد شرکت کنندگان در بیشتر تست های چالشی بهتر بود و گروه دریافت کنده فلاوانول، در حل مسائل ۱۱ درصد سریع تر بودند.
محققان معتقدند فلاوانول ها در طول انجام تکالیف شناختی بسیار مفید هستند.

منبع: