به گزارش آنی غذا آزمایشات جدید نشان می دهند كه سیاه دانه و عسل می توانند در درمان نوع شدید و متوسط بیماری كووید۱۹ موثر باشند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، در نخستین آزمایش بین المللی بر روی تاثیر گیاهان در درمان کووید ۱۹، محققان پاکستانی، کانادایی، شیلیایی و امریکایی دریافتند گیاه سیاه دانه و عسل قادر به درمان نوع متوسط تا شدید بیماران کووید ۱۹ هستند.
محققان به خواص ضدویروسی این گیاه پی بردند. همینطور نتایج نشان داد سیاه دانه باعث کاهش تکثیر کروناویروس در کشت های آزمایشگاهی سلولی شد.
مطالعات مولکولی نشان داده است که بعضی از فیتوشیمیایی ها نظیر nigelledine، a-hederin و thymoquinone دارای شباهت بالایی با چندین آنزیم و پروتئین کروناویروس هستند. در حقیقت کمپلکس انرژی آنها به مراتب بهتر از کلروکین، هیدروکسی کلروکین و فاویپیراویر است.
به گفته محققان، انواع فیتوشیمیایی های موجود در سیاه دانه دارای خواص التهاب زا، ضدمیکروبی و تنظیم کننده سیستم ایمنی است.
همچنین عسل هم دارای تأثیرات ضدویروسی، ضدمیکروبی، ضدالتهابی و تنظیم کننده سیستم ایمنی است.
مطالعات مولکولی نشان داده که عسل دارای شش ترکیب فلاوونوئیدی است که مانع از تکثیر کروناویروس می شود. عسل همینطور در مقابله با باکتری های مقاوم به دارو مؤثر است.
عسل به خاطر وجود ترکیبات پلی فنولیک اش، که باعث تحریک واکنش های ایمنی می شود، باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. از طرفی در تسکین عفونت های مجاری تنفسی فوقانی مفید می باشد.
تیم تحقیق دریافت ترکیب سیاه دانه و عسل دارای خواص دارویی هستند که می توانند در تسکین شدت بیماری کووید ۱۹، کنترل تکثیر ویروسی و درمان کووید ۱۹ مؤثر باشند.
همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف سیاه دانه همراه با عسل منجر به بهبود سریع تر و پاکسازی ویروسی در بیماران کووید ۱۹ می شود.
در این مطالعه، ۳۱۳ بیمار کرونایی تحت مطالعه قرار گرفتند. از بین این تعداد، به ۱۶۰ بیمار ترکیب سیاه دانه و عسل و به ۱۵۳ بیمار دارونما داده شد.
محققان مشاهده نمودند علایم بیماران دریافت کننده ترکیب سیاه دانه و عسل در مدت ۳ تا ۷ روز تسکین یافت.