مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از آغاز پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در مقابل كرونا همزمان با روز جهانی غذا اطلاع داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محمد حسین عزیزی، در پیامی به مناسبت روز جهانی غذا آورده است: این روزها مشخصاً مطرح و مستند اعلام می شود مساله ارتباط ایمنی و سلامت مصرف کننده نه تنها با بیماری های غیر واگیر بلکه با بیماری های در رابطه با کرونا هم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. با عنایت به شعار روز جهانی غذا در سطح بین الملل «همه باهم: رشد، تغذیه، پایداری – رفتار ما آینده ما را می سازد» شعار ملی با عنوان «آغاز پویش رژیم غذایی سالم» با هدف افزایش ایمنی در مقابل کرونا در سازمان غذا و دارو برای کمک به وضعیت موجود در مقابل بیماری های هم غیر واگیر و هم بیماری پندومیک کرونا را در پیش داریم. حوزه سلامت عمومی باید حمایت و پشتیبانی و متمرکز شود تا مصرف کنندگان در مقابل مخاطرات مسمومیت غذا و بیماری های مرتبط حفظ شوند. کلید حفظ زندگی و بهبود سلامت. دسترسی کافی به غذای سالم می باشد که از حقوق مردم است. در این راستا جایگاه و مسئولیت اداره کل غذا با عنایت به مفهوم ایمنی غذا در رسیدن به جامعه آرمانی و سالم بسیار حیاتی و مهم می باشد اما این نیازمند همیاری و همکاری تمام بخش های در رابطه با این حوزه است. در تلاش هستیم ضمن تعامل با تولید کنندگان و وارد کنندگان با رفع موانع سیاست های جهش تولید از راه شفاف سازی و تسهیل فرایندهای امور اجرایی، مخصوصاً در شرایط کنونی در ارتقا و حفظ سلامت مصرف کننده مسئولیت پذیر باشیم. طراحی و اجرای سامانه ای اداره کل غذا هم بر همین مبنا در حال توسعه و بهبود است. در این راستا اداره کل غذا به منظور تسهیل در روند دریافت مجوزهای بهداشتی و به منظور اجرای کردن و پیشبرد تکالیف باقی مانده قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه سامانه ها، نسبت به راه اندازی سامانه های ثبت منبع و فرآورده در سامانه TTAC، انجام کلیه امور فرآیندها به صورت الکترونیک، آموزش کارشناسان معاونت های غذا و دارو، آموزش کارشناسان اداره کل، انجام شناسه گذاری کلیه فرآورده های غذایی و آشامیدنی وارداتی و تولیدی اقدام نموده است. برنامه PMS یا همان ارزیابی محصول در سطح عرضه را در سطح ملی داریم. نظارت بر سیستم های تولید، ورود و عرضه مواد غذایی را در کل کشور بر اساس سامانه ها و توسعه و معرفی محصولات غذایی سودمند و آن دسته از محصولات غذایی که به ارتقا سلامت مصرف کننده کمک می کنند از برنامه ها و اهداف تعیین شده سازمان غذا و دارو ست. از تمامی واحدهای تولیدی که با هدف حفظ و ارتقا سلامت مصرف کننده کاهش مؤثری در میزان قند و نمک و چربی محصولات داشته اند قدر دان هستیم و در حد امکان این واحدها را به مردم معرفی خواهیم کرد. پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در مقابل کرونا: از راه کاهش مصرف قند، نمک و چربی و همچنین کاهش میزان قند و نمک و چربی در محصولات تولیدی و کنترل و اطلاع رسانی از راه نشانگرهای رنگی تغذیه ای از برنامه های اداره کل غذا و معاونت های غذا و دارو است. برنامه های اجرایی اداره کل ارزیابی و نظارت بر مواد غذایی به همت کارشناسان و متخصصین ستادی و معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با هدف گذاری کاهش مخاطرات سلامتی و حفظ و ارتقا سلامتی رو به جلو در حال اجرا هستند. با همکاری دست اندرکاران صنعت غذا در خیلی از محصولات خصوصیت های محصولات غذایی را از نظر اسیدهای چرب ترانس، نمک، چربی کل روند رو به کاهش را داریم و با برنامه هایی که داریم در آینده نزدیک مخاطرات مربوط به میزان مصرف این شاخص ها را به حداقل کاهش خواهیم داد. سفارش ما برای آحاد مردم کاهش مصرف چربی ها، نمک و قندها بوده و اینکه به مجوزهای سازمان غذا و دارو بر روی محصولات غذایی دقت کنند.
منبع: آنی غذا