رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور، اظهار داشت: بر مبنای مطالعاتی كه انجام شده، درصد روغن پالم در كره های نباتی موجود در بازار بالا است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جلال میرزای رزاز، اضافه کرد: سرانه مصرف لبنیات در ایران حدود ۶۵ تا ۷۰ کیلو است که نسبت به متوسط سرانه ۱۲۰ کیلویی در کشورهای توسعه یافته و حتی ۲۰۰ کیلوگرمی در بعضی کشورهای توسعه یافته خیلی کم است. در این مورد از دو جهت ضربه می خوریم یکی دخالت افراد غیر علمی همچون مدعیان طب سنتی که دراین زمینه دخالت می کنند و حرف های غیر علمی و نادرستی می زنند و مردم را از مصرف لبنیات باز می دارند. بعضی از این افراد دلایلی را بیان می کنند که پایه علمی ندارد و از مردم می خواهند که مصرف لبنیات را قطع کنند و مثلا می گویند انسان نباید شیر و ماست و محصولات لبنی حیوانات را مصرف کند که حرف کاملا نادرست و غیر علمی است. متاسفانه این افراد با اعلان اینکه شیر حیوانات را فقط حیوانات باید مصرف کنند این حرف های خرافی و غیر علمی را ترویج می کنند و برخی رسانه ها مانند صدا وسیما هم این میدان را برای آنها فراهم می کنند. وی افزود: مساله دیگر مداخلات غیر واقعی افرادی است که به مردم تلقین می کند، شیر و لبنیات مشکل دارند. در یک مقطعی بحث وجود روغن پالم را در لبنیات مطرح نمودند، در یک زمان دیگر بحث وجود ماده سفید کننده را مطرح نمودند و به تازگی بحث افلاتوکسین را عنوان کرده اند. اغلب این مسائل غیر واقعی و نادرست هستند و برای خارج کردن صنعت لبنیات از گردونه رقابت یا حذف برخی بخش های این صنعت مطرح می شود و باور مردم را به این سمت می برد که لبنیات مصرف نکنند. میرزای رزاز اظهار داشت: اتفاق دیگری هم که در ماه های گذشته به وجود آمده، مبحث تورم اقتصادی، گرانی و افزایش قیمت هاست که کاملا بر کاهش مصرف لبنیات تأثیر می گذارد. این وضعیت مانع از دسترسی مردم به محصولات لبنی شده و سبب می شود مردمی که به اهمیت تغذیه با لبنیات آگاه هستند هم به سبب مشکلات مالی به این ماده ضروری دسترسی نداشته باشند. وی ادامه داد: آمار مستندی درباره میزان تأثیر گرانی شیر و لبنیات بر میزان مصرف آن منتشر نشده اما به صورت طبیعی افزایش قیمت میزان مصرف محصولات لبنی را در کشور می کاهد و نمودار مصرف را نزولی می کند. میرزای رزاز افزود: می دانم حدودا کل کره مصرفی کشور وارداتی است و با عنایت به افزایش قیمت ارز، کره هم گران شده چون ارز دولتی که به آن تعلق می گرفته قطع شده و افزایش قیمت دو تا سه برابری پیدا کرده، اینکه در کشور این قدرت و توان بالقوه را داریم که از لبنیات داخلی کره مورد نیاز کشور را تأمین نماییم اطلاع ندارم و انجمن صنایع لبنی باید در این مورد پاسخ دهند. وی درباره استفاده از روغن پالم در کره نباتی، اظهار داشت: متاسفانه این مورد درست است و بر مبنای مطالعاتی که انجام شده، درصد روغن پالم در کره های نباتی موجود در بازار بالا است، البته با عنایت به میزان متوسط مصرف متوسط کره ایرانی ها که مقدار آن زیاد است، مشکلی نیست چونکه معمولا هر فرد مقدار مختصری کره را در صبحانه مصرف می کند یا برخی افراد مقداری کره را در غذا استفاده می نمایند، در این حد مصرف وجود روغن پالم که آن هم نوعی روغن خوراکی است اشکالی ندارد. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، اضافه کرد: تبلیغاتی که در مورد روغن پالم در سال های اخیر انجام شده درست نیست چونکه این روغن انواع مختلفی دارد، برخی انواع آن کیفیت مناسبی برای مصرف خوراکی دارند و اگر روغن پالم مورد استفاده در کره های نباتی مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد در حد مصرف صبحانه یا مصرف محدود آن در غذاهای خانگی اشکالی ندارد.