یك متخصص تغذیه، نسبت به تبعات مصرف كم سبزیجات و میوه ها در میان كودكان و نوجوانان هشدار داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، احسان حجازی، با بیان این مطلب که طی دهه اخیر نحوه تغذیه در جوامع بشری تغییر کرده و ایران در دوره ای قرار گرفته که تغذیه ناسالم غرب شایع است، اظهار داشت: تغییراتی که به سبب پیشرفت صنعت مواد غذایی و غذاهای پروسه شده بیشتر استفاده می شود، همچون غذاهایی مانند نوشابه، نوشیدنی های گازدار و فست فودها که حاوی انرژی بالا و میزان قند و اسیدهای چرب اشباع فراوان هستند اما میزان ویتامین و املاح ضروری ناکافی دارند. مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی می تواند سبب اضافه وزن و چاقی شود. وی، چاقی را از عوامل بروز بیماری های دیابت، سرطان، قلب و عروق و فشار خون دانست که متأسفانه میزان شیوع بیماری های مزمن را نسبت به گذشته افزایش داده است. عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بیان داشت: درصد زیادی از کودکان در کشور گرفتار اضافه وزن هستند که متأسفانه این چاقی در کودکی و نوجوانی با چاقی در بزرگسالی ارتباط دارد. حجازی اظهار داشت: مصرف سبزیجات به همراه غذا به افزایش احساس سیری و تناسب اندام کمک می نماید. اما مصرف این مواد غذایی نسبت به گذشته کمتر شده است. عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: مصرف کم سبزیجات و میوه ها باعث شده تا ویتامین و املاح معدنی ضروری کافی به بدن افراد نرسد و دریافت میزان مواد مغذی که به رشد کودکان و نوجوانان کمک می نماید، کمتر باشد. ویتامین ها و املاح در میوه ها و سبزیجات به وفور یافت می شوند که میزان مصرف آن در کشور به خصوص در میان کودکان و نوجوانان کم است.