به گزارش آنی غذا هرچند پختن برخی مواد غذایی عطر و طعم آنها را بهتر می كند اما ثابت شده كه مصرف این خوراكی ها به صورت خام، جلوی از بین رفتن خیلی از ریزمغذی های موجود در آنها را می گیرد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، نشریه “ریدرز دایجست” در مطلبی دراین باره آورده است: پختن سبزیجات با روش های مختلفی همچون مایکروفر، جوشاندن و سرخ کردن، ویتامین ها و املاح موجود در آنها را از بین می برد.
کلم بروکلی یکی از این سبزی ها است. این سبزی حاوی مقادیر زیادی از یک ترکیب آنتی اکسیدانی به نام سولفورافان است که به پیشگیری از سرطان، دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی، التهاب، افسردگی و… کمک می نماید. مطالعات نشان داده است بدن ما وقتی نوع خام بروکلی را می خوریم، سریع تر سولفورافان را جذب می کند.
پیاز هم حاوی مقادیر زیادی از ماده شیمیایی گیاهی به نام کوئرستین است که خطر مبتلا شدن به سرطان را می کاهد. پختن بیش از اندازه پیاز، خواص این ماده شیمیایی را می کاهد. پیاز از آن دسته مواد غذایی است که خاصیت داروهای ضد پلاکت را دارد و خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی را می کاهد اما این تأثیر پیاز در اثر حرارت کاسته می شود. این تاثیرات شامل سیر هم می شود. گرم کردن سیر در حرارت ۳۹۲ درجه فارنهایت و به مدت ۶ دقیقه، خاصیت ضد پلاکت سیر را کاملا از بین می برد.
اما در بین غذاهایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند، فلفل قرمز منبع بسیار غنی از ویتامین C است. هرچند تحت تأثیر گرما، این ماده مغذی از بین می رود.
کلم هم حاوی ترکیباتی به نام گلوکوزینولات ها است. این ترکیب ها هنگامی که با آنزیم میروسیناز در تماس باشند، به یک ترکیب متفاوت برای مبارزه با بیماری تبدیل می شوند. اما مطالعات نشان می دهد که گرما میروسیناز را غیرفعال می کند.
بنابر گزارش دویچه وله، امکان دارد برای برخی حیرت انگیز باشد، اما شما می توانید چغندر را به صورت خام میل کنید. چغندر سرشار از مواد مغذی سالم مانند ۵ ویتامین ضروری و همینطور کلسیم، آهن، پتاسیم و پروتئین است. با این وجود چغندرهای پخته شده ۲۵ درصد از فولات و سایر ویتامین ها و مواد معدنی خویش را از دست می دهند.