سلامت ژن ها تحت تأثیر محل زندگی است

خراسان رضوی محله ای كه كودك در آن بزرگ می شود، سلامتی ژن های وی را تحت تأثیر قرار می دهد.
به گزارش ساینس دیلی، محققان ژن های ۲۰۰۰ کودک در انگلستان و ولز را تا سن ۱۸ سالگی مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند، نوجوانانی که در محله هایی با شرایط نامناسب همچون محرومیت اقتصادی و قطع ارتباطات اجتماعی و خطر زندگی می کنند، تغییراتی در اپی ژنوم آنان وجود دارد، اپی ژنوم پروتئین ها و ترکیبات شیمیایی هستند که فعالیت ژن را تنظیم می کنند.
این تحقیق با این نظریه انجام شده که تنظیم ژن مسیری زیستی دارد و شرایط محیط زندگی روی آن تأثیر می گذارد.
در این تحقیق تغییراتی در ژن ها مشاهده شد که قبلا آنها را با التهابات مزمن، دود ناشی از استعمال دخانیات، آلودگی هوای محیط و سرطان ریه مرتبط می دانستند. تغییراتی که سلامتی فرد را در تمام طول زندگی تحت تأثیر قرار می داد. این تغییرات اپی ژنتیکی ماندگار هستند حتی اگر شرایط اقتصادی اجتماعی خانواده فرد تغییر کند و حتی خود فرد هم از دخانیات استفاده نکند همچنان در خطر التهابات بالا قرار دارد.
به قول سرپرست این تحقیق از دانشگاه دوک ایالات متحده، این یافته ها علت شایع بودن اختلالات مربوط به سلامت خاص در بعضی محیط ها را توضیح می دهد. همینطور این یافته ها از آن حکایت می کند که کودکانی که ابتدا ازنظر وضعیت جسمی شبیه هم و به ظاهر سالم هستند در بزرگسالی باهم متفاوت هستند. هنوز معلوم نیست که این تفاوت ها ماندگار و یا قابل اصلاح است یا خیر.
به قول سرپرست دوم پژوهش، جغرافیا و ژن با هم در ارتباط و در سلامتی فرد دخیل هستند.
اپیدمیولوژیست دانشگاه هاروارد می گوید: محل زندگی تغییرات تنظیم ژن ها را زیاد می کند، این تنظیم ژن بر سلامتی روانی فرد، سرطان، چاقی و بیماری های متابولیکی و دیگر اختلالات تأثیر دارد.
نتایج این تحقیق در مجله JAMA Network Open به چاپ رسیده است.

منبع: