آنی غذا: مدیر گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، اظهار داشت: مصرف شیرهای غیر پاستوریزه، امكان دارد بیماری های عفونی، میكروبی و اسهال را به دنبال داشته باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پروین میرمیران با بیان این مطلب اظهار داشت: هم اکنون تکنولوژی به قدری پیشرفت کرده است که استریلیزه و هموژنیزه کردن شیر، بهداشت آنرا فراهم می آورد.
وی با اشاره به اینکه در لبنیات نباید از روغن پالم استفاده شود، بیان کرد: البته در انواع لبنیات بویژه ماست بمنظور بهبود طعم و مزه، روغن های خوراکی اضافه می کنند و ممکنست که مصرف مکرر آن برای سلامتی مشکل ساز باشد. بدین سبب در اصالت و برچسب های تغذیه ای کالاهای خوراکی باید به میزان و نوع چربی افزوده شده به آن بطور دقیق اشاره شود.
مدیر گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی در ادامه به مصرف روزانه شیر در گروه های مختلف سنی اصرار کرد و اظهار داشت: برای کودکان سفارش شده که روزانه حداقل دو لیوان شیر مصرف کنند و در مورد کودکان دو سال به بالا سفارش به مصرف شیر کم چرب و کودکان زیر دوسال طبق علم روز و نظر اسلام سفارش به مصرف شیر مادر شده است. تغذیه با شیر مادر مناسبترین نوع تغذیه برای شیرخوار است. بعد از زایمان، هیچ لحظه ای را برای شروع تغذیه با شیر مادر نباید از دست داد. چربی موجود در شیر مادر از نوع چربی هایی زنجیره متوسط و بلند است که به آسانی قابل هضم هستند و شیر مادر حدود ۴ درصد چربی دارد. هم اکنون علم روز به این نتیجه رسیده که مادران در سراسر دنیا و حتی آمریکا تشویق می شوند تا به فرزندانشان شیر خودرا بدهند.
میرمیران افزود: طبق تحقیقات انجام شده، شیرمادر برای رشد جسمی و ذهنی کودک با وجود چربی، برای رشد غشاهای سلولی موثر است. کودکانی که شیر مادر دریافت می کنند، در مقابل بیماری هایی همچون سرطان، ام اس و سایر بیماریها مقاوم هستند. چونکه شیر مادر سرشار ازایمونوگلوبین های تقویت کننده سیستم ایمنی است.
وی همین طور در مورد کودکانی که شیر مادر را مصرف نمی کنند، اظهارکرد: عدم مصرف شیر مادر نرمی استخوان را به دنبال دارد و در الگوهای غذایی و راهنماهای روزانه گفته می شود که نوزادان باید شیر مادر را دریافت نمایند.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه درباره تاثیرگذاری مصرف شیر بر استخوان ها اظهار داشت: افرادی که تا سن بلوغ شیر را تا دو لیوان مصرف می کنند، از رشد استخوانی بهتری برخوردار می باشند. یعنی رشد آنها، متناسب با قد و ژنتیک خانواده خواهد بود. اما افرادی که شیر کمتر مصرف می کنند ممکنست از جهت قدی به حد پتانسیل نرسند.
میرمیران بیان کرد: شیر در گروه لبنیات بیشترین تاثیر را نشست کلسیم بر استخوان ها دارد تا ماست و پنیر و…. بدین سبب برای جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان شیر را سفارش و در بزرگسالان برای پیش گیری از پوکی استخوان و شکستگی های نواحی مختلف استخوان ناحیه دست و… نیز سفارش به مصرف لبنیات خصوصاً لبنیات غنی شده از ویتامین D می شود. چون جذب کلسیم با ویتامین D افزایش می یابد. بدین سبب اگر کلسیم در کنار ویتامین D باشد جذب آن بهتر است و پیش گیری از پوکی استخوان پیشگیری می کند. برای همین به افراد مسن سفارش می شود یک تا دو لیوان شیر بطور روزانه بمنظور جلوگیری از پوکی استخوان مصرف کنند.
وی در ادامه به تاثیر مصرف شیر بر استواری دندان ها اصرار کرد و اظهار داشت: چون ترکیب شیر از کلسیم است سفارش به دریافت شیر برای استواری دندان می نماییم.
منبع: آنی غذا