رئیس انجمن تغذیه ایران مطرح كرد سوءتغذیه ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران بستری در بیمارستان ها

به گزارش آنی غذا رئیس انجمن تغذیه ایران اظهار داشت: در ایران ۲۴ تا ۲۸ درصد بیمارانی كه در بیمارستان ها بستری هستند گرفتار سوءتغذیه هستند كه باید به این نكته در شرایط بحران كرونا دقت نماییم.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، ظهر جمعه در نشست خبری ویدئو كنفرانسی با خبرنگاران، اظهار نمود: مباحث تغذیه ای را با شیوع ویروس كرونا در كشور مستمر به اطلاع مردم رسانده ایم، اصول تغذیه در هر كشوری مبنای روند خوب زندگی است. با شیوع ویروس كرونا با فارغ التحصیلان رشته تغذیه در تمامی مراكز درمانی ارائه خدمت كردیم و در درمان بیماران كار گروهی را آغاز كردیم. وی ادامه داد: در بحران كرونا و در بیماران بستری یك متخصص بیهوشی یا عفونی و…، نمی تواند تمامی كارهای یك بیمار را انجام دهد بلكه همه باید در كنار هم برای یك مریض خدمت رسانی كنند. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اظهار داشت: ما تراز شروع بحران تیم های مختلفی را تشكیل دادیم و با رعایت نكات تغذیه ای كوشیدیم دستورالعمل غذایی را برای مردم ارائه دهیم تا و این دستورالعمل هم بلافاصله هم ترجمه شد و در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت. رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: در شرایط عادی بیمارانی كه در بیمارستان ها در جهان بستری می شوند درصدی از آنها گرفتار سوءتغذیه هستند، در ایران ۲۴ تا ۲۸ درصد بیمارانی كه در بیمارستان ها بستری هستند گرفتار سوءتغذیه هستند كه باید به این نكته در شرایط بحران كرونا دقت نماییم. میرزای رزاز اظهار داشت: به اندازه كافی فارغ التحصیل برای ارائه خدمت به هموطنان داریم و كمبودی در زمینه متخصص برای این دوران نداریم. وی افزود: اگر یك برنامه غذایی خوب داشته باشیم حدود ۸۰ درصد نیازهای بدن كامل می شود و نیازی به تهیه و خوردن مكمل ها نیست. میرزای رزاز اظهار داشت: اپلیكیشن تاك با حضور ۱۰۰ نفر از اعضای تیم آی تی و فارغ التحصیلان تغذیه ای تهیه شده است، در این اپلیكیشن اصول تغذیه سالم، نقش تغذیه در كرونا و موارد دیگر تغذیه ای كه برای افراد در این دوران لازم است آورده است. رئیس انجمن تغذیه ایران اظهار داشت: در اپلیكیشن تاك در مورد باورهای غلط تغذیه ای كه این روزها در جامعه اعلام می شود توضیحات و دستورالعمل هایی اعلام شده است كه مردم می توانند مطالعه كنند. شعار ما در این اپلیكیشن این است كه با تغذیه ای سالم از بحران كرونا آسان تر عبور نماییم. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور در مورد ایمنی غذایی اظهار داشت: در ایمنی غذایی در شرایط عادی یكسری مواد است كه برای ضدعفونی كردن سبزیجات به فروش می رسد ولی الان كمبود این مواد را داریم و بهترین راه برای ضدعفونی كردن سركه و نمك است. رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: در دو دهه گذشته از فارغ التحصیلان رشته تغذیه بر بالین بیمار كمتر استفاده شده است و به دنبال این هستیم كه حضور متخصصان تغذیه ای بیشتر شود، بحث تغذیه در بیماران كرونایی بسیار تأثیرگذار است چونكه بر طول مدت درمان بیمار تأثیر دارد. میرزای رزاز اظهار داشت: یك دستورالعمل تغذیه ای برای بیماران كرونایی تهیه شده است كه در همان اپلیكیشن تاك قرار دارد و افراد می توانند آنرا مطالعه كنند. وی افزود: تهیه سبدهای حمایتی غذایی را دستور كار داریم تا به اقشاری كه نیاز دارند سبد غذایی داده شود نه پول نقد تا بتوان اگر این اقشار سوءتغذیه دارند با آن سبد غذایی رفع سوءتغذیه شود. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور با اشاره به ارائه دمنوش های تبلیغاتی كه تأثیری برای درمان كرونا دارد اظهار داشت: این دمنوش ها طب جایگزینی برای درمان نیست.

منبع: