به گزارش آنی غذا پزشكان هندی كلیه ای به وزن ۷.۴ كیلوگرم كه به اندازه دو نوزاد تازه متولد شده بود را از بدن یك بیمار خارج كردند.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، در حالی كه یك كلیه به صورت معمول بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم وزن دارد، تصور می شود این كلیه بزرگ ترین كلیه ای باشد كه تابحال در هند از بدن یك نفر خارج شده است.
فردی كه این كلیه از بدن او خارج شده از بیماری كلیوی پلی كیستیك اتوزومال غالب رنج می برده است كه سبب رشد كیست در سراسر این عضو بدن می شود.
به گفته یكی از پزشكان درگیر این عمل، بزرگی بیش از اندازه كلیه در این بیماران شایع است همینطور به قول یك متخصص، پزشكان به صورت معمول كلیه را از بدن این بیماران خارج نمی كنند، مگر آن كه علایم عفونت و خونریزی داخلی وجود داشته باشد.
در مورد این بیمار هندی، كلیه گرفتار عفونت شدیدی شده بود كه به آنتی بیوتیك ها پاسخگو نبود و اندازه بیش از اندازه كلیه سبب ایجاد مشكلات تنفسی بیمار می شد. بنابراین پزشكان چاره ای جز خارج كردن كلیه از بدن بیمار نداشتند.
مطابق با ركوردهای جهانی گینس سنگین ترین كلیه ۴.۵ كیلوگرم به ثبت رسیده است. هر چند در مجلات ارولوژی سوابق كلیه هایی وجود دارد كه حتی از این ركورد هم سنگین تر بوده اند. برای مثال یك كلیه ۹ كیلوگرمی در ایالات متحده و یك كلیه دیگر ۸.۷ كیلوگرمی در هلند مشاهده شده است.
پزشكان هندی هم در حال تصمیم گیری برای ارسال سوابق كلیه این بیمار برای ثبت در ركوردهای جهانی گینس هستند.
بنا بر گزارش شبكه خبری بی بی سی، بر مبنای اعلام سرویس سلامت همگانی انگلیس (NHS)، بیماری كلیه پلی كیستیك یك بیماری ارثی شایع است و در افراد مبتلای بین ۳۰ تا ۶۰ سال مشكلاتی بوجود می آورد. این بیماری عملكرد كلیه را به تدریج گرفتار مشكل می كند و در نهایت منجر به نارسایی كلیه می شود.