به گزارش آنی غذا یك متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدن مایعات كافی به عرضه نكاتی در مورد غذای مصرفی در اربعین حسینی پرداخت.
خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: با نزدیك شدن به اربعین حسینی(ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با عنایت به اینكه عزاداران سرور و سالار شهیدان مبادرت به پیاده روی مسیر نجف تا كربلا می كنند یكی از نكات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است. در راه راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواكب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نكته مهم در این مواكب بهداشت است، همینطور زوار در طول مسیر باید به تغذیه خود توجه كافی نموده تا بتوانند مسیر این راهپیمایی را بدون هیچ مشكلی و با بالاترین درجه از معنویات سپری كنند.عدم مبتلا شدن به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتیمجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد موارد بهداشتی كه در طول مسیر راهپیمایی اربعین زوار باید به آن توجه كرد، اظهار داشت: یكی از مسائل مهم در این راهپیمایی تغذیه است و با عنایت به شرایط جوی كشور عراق كه گرم است زوار همواره باید مایعات و آب كافی بنوشند تا در طول مسیر گرفتار كم آبی نشوند. این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زوار از آب های معدنی تصریح كرد: به علت انتقال آلودگی های میكروبی، عفونی وانگلی كه به راحتی از راه آب و شربت های خنك قابل انتقال است؛ زوار باید از مصرف این مایعات خودداری كرده و تا حد ممكن از آب های معدنی استفاده كنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میكروبی می تواند فرد را گرفتار مسمومیت كند. ایشان در ادامه بیان كرد: در طول این مسیر موكب های مختلفی آماده پذیرایی از زوار هستند اما طبعا بیشتر غذاها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امكانات تهیه این غذاها امكان دارد بسته به شرایط موجود كم یا زیاد باشد؛ ازاین رو به علت اطلاع نداشتن زوار از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است كه زوار برای دریافت غذا به موكب هایی كه موارد بهداشتی در آنها رعایت می شود رجوع كنند.غذاهای سرخ كرده كمتر مصرف شونداین متخصص تغذیه با اشاره به اینكه زوار از مصرف غذاهای سرخ كرده و پر نمك اجتناب كنند بیان كرد: امكان مسمومیت برای سالمندان و كودكان بیشتر از بقیه زوار است؛ ازاین رو این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همینطور افرادی كه به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهای سرخ كردنی كه بیشتر مواقع به نمك آغشته هستند اجتناب كنند. وی در مورد تغذیه بیماران خاص هم چنین اظهار داشت: بیماران دیابتی و افرادی كه مبتلا به بیماری های قلبی و كلیوی هستند حتما پیش از سفر باید با پزشك خود مشورت كرده و در طول سفر داروهای خویش را همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی كه احتیاج به تزریق انسولین دارند مبادرت به نگهداری انسولین در جای خنك كنند.نیاز به آموزش كافی در طبخ غذاحاجی فرجی با اشاره به اینكه آموزش كافی به افرادی كه مبادرت به پخت غذا در مواكب می كنند وجود ندارد اظهار داشت: در تمامی موارد این امكان وجود ندارد كه یك سرآشپز مبادرت به طبخ غذا كند ازاین رو آموزش های كافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ كه احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد. این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینكه در طول مسیر زوار همواره از غذاهای سبك و كم حجم مصرف كنند تصریح كرد: زوار همواره باید جهت پیشگیری از گرمازدگی مایعات كافی بنوشند به خصوص گروه های صدمه پذیر كه شامل بانوان باردار، كودكان و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الكترولیت ها (آب و مقداری نمك) برای افرادی كه به فشار خون مبتلا نیستند جهت پیشگیری از اختلالات الكترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است.