محققان انگلیسی عنوان می كنند؛ مصرف بلوبری برای سلامت قلب مفید می باشد

آنی غذا: مطالعه جدید نشان داده است خوردن یك فنجان بلوبری در روز منجر به حفظ سلامت مداوم عملكرد عروقی و بهبود سفتی شریان ها می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران دانشكده پزشكی نورویچ بریتانیا ادعا می كنند مصرف ۱۵۰ گرم بلوبری در روز سبب كاهش خطر بیماری قلبی-عروقی تا ۱۵ درصد می شود. بگفته پژوهشگران، بلوبری و سایر انواع توت ها باید در رژیم های غذایی گنجانده شوند تا خطر بیماری قلبی-عروقی، بویژه در میان گروه پرخطر، كم شود. این گروه تحقیق به بررسی تاثیر مصرف بلوبری بر سندروم متابولیك پرداختند. سندروم متابولیك بدین معناست كه یك فرد حداقل دارای سه فاكتور پرخطر ار شاخصهای پرخطر زیر باشد: فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دورشكم، میزان پایین كلسترول خوب HDL و میزان بالا تری گلیسیریدها. «آیدین كسیدی»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «ابتلا به سندروم متابولیك به شكل قابل توجهی سبب افزایش ریسك بیماری قلبی، سكته و دیابت می شود و استاتین ها و سایر داروها برای كنترل این شاخصهای پرخطر تجویز می شود.» بگفته پژوهشگران، تغییرات ساده در سبك زندگی، همچون تغییر در گزینه های خوراكی، می تواند به كنترل این عوامل كمك نماید. مطالعات قبلی نشان داده بودند افرادی كه به طورمنظم بلوبری مصرف می كنند با كاهش ریسك مبتلاشدن به مشكلاتی نظیر دیابت نوع۲ و بیماری قلبی-عروقی روبرو هستند. این خاصیت بلوبری به خاطر وجود مقادیر بالا تركیبات طبیعی موسوم به آنتوسیانین هاست، فلاوونوئیدهای كه مسئول رنگ آبی و قرمز در میوه ها هستند.

منبع: