آنی غذا: تحقیقات نشان می دهد گنجاندن بلوبری در رژیم غذایی می تواند سبب كاهش چشم گیر ریسك مبتلاشدن به بیماری های قلبی-عروقی شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران دانشگاه ایست آنجلیا بریتانیا می گویند مصرف روزانه یك فنجان بلوبری خطر مبتلاشدن به بیماری قلبی-عروقی را تا ۱۵ درصد می كاهد. «آدین كسیدی»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «ابتلا به سندروم متابولیك به شكل قابل توجهی سبب افزایش خطر بیماری قلبی، سكته و دیابت می شود و غالباً استاتین ها و سایر داروها برای كمك به كنترل آنها تجویز می شود.» در سندروم متابولیك، افراد حداقل یكی از سه فاكتور پرخطر زیر را دارند: فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دور كمر، میزان پایین كلسترول خوب HDL و میزان بالا تری گلیسیریدها. در این مطالعه، پژوهشگران تاثیر مصرف روزانه بلوبری را در ۱۳۸ فرد چاق و دارای اضافه وزن (میانگین سنی ۵۰ تا ۷۵ سال) و مبتلا به سندروم متابولیك بررسی كردند. پژوهشگران دریافتند مصرف روزانه یك فنجان بلوبری منجر به بهبود عملكرد عروق خونی و سفتی شریان ها می شود و در نتیجه ریسك بیماری قلبی-عروقی بین ۱۲ تا ۱۵ درصد كاسته می شود.
منبع: آنی غذا