آنی غذا: یكی از خطرات عمده چاقی بیش از حد، افزایش ریسك مبتلاشدن به بیماری های قلبی است. اما در كودكان و نوجوانانی كه چاق هستند، این خطر می تواند با استفاده از رژیم كم چرب و گیاهخواری كم شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، تحقیقات نشان می دهد نرخ چاقی بیشتر از دو برابر در كودكان بین ۱۱-۶ سال افزایش پیدا كرده و در نوجوانان بین ۱۹-۱۲ سال چهار برابر شده است. با بالا رفتن سن افراد، خطر مبتلاشدن به چاقی نیز افزوده می شود. كودكان و نوجوانانی كه مبتلا به چاقی هستند نیز در خطر سكته، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی هستند. بر طبق گزارش مراكز كنترل و پیش گیری از بیماری ها در آمریكا، ۷۰ درصد از كودكان ۱۷-۵ سال چاق حداقل یك فاكتور خطر بیماری های قلبی – عروقی را دارند. برای كاهش این ریسك، استفاده از رژیم غذایی شامل میوه ها، سبزیجات، لبنیات كم چرب، ماهی، و مغزیجات آجیلی پیشنهاد می شود و خوردن گوشت قرمز، غذاهای شیرین و نوشیدنی های قنددار باید به صورت محدود مصرف شود. در مطالعه جدید به سرپرستی دكتر «مایكل مكنین» از كلینیك تخصصی كودكان كلیولند در اوهایو، مشخص شده كه مصرف رژیم غذایی كم چرب گیاهی می تواند خطر بیماری های قلبی را بطور شایان توجهی در كودكان و نوجوانان كم كند. شركت كنندگان در این تحقیق كه همگی كلسترول بالایی داشتند، به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول از رژیم كم چرب گیاهی بهره برد و گروه دوم رژیم پرچرب را ادامه داد. بعد از ۴ هفته، پژوهشگران دریافتند كه كودكان و نوجوانانی كه رژیم گیاهی را دنبال كردند، كاهش وزن قابل توجهی داشتند، فشار خون منظم تری داشتند و سطح كلسترول، LDL و انسولین آنها به مراتب بهتر بود. همین طور بهبود در میلوپراكسیداز و پروتئین فعال C كه دو فاكتور عمده بیماری قلبی محسوب می شوند نیز در این افراد مشاهده می شد. این نتایج نشان دهنده این بود كه می توان با تغییر رژیم غذایی به رژیم گیاهی كم چرب در كودكانی كه مبتلا به چاقی هستند، خطر مبتلاشدن به بیماری های قلبی عروقی را كم كرد.
منبع: آنی غذا