آنی غذا: عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا، اظهار داشت: استفاده از روغن جامد و سرخ كردنی در تهیه غذا و همین طور مصرف غذاهای آماده كه نمك زیادی دارند، بر روی باروری اثر معكوس دارند.
لادن گیاهی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به نقش تغذیه در باروری زوجین اشاره نمود و اضافه كرد: همانطور كه تغذیه بر روی عملكرد تمامی سلول ها و ارگان های بدن اثرات كوتاه مدت و طولانی مدت دارد، بر روی باروری نیز مؤثر است. بطوریكه وضعیت كیفی و كمی تغذیه، از نسلی به نسل دیگر در كوتاه مدت و طولانی مدت، اثر گذار است. عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا، اشاره كرد: اثرات تغذیه در باروری دو ماه پیش از اینكه جنین شكل بگیرد و همین طور بر روی اسپرم و تخمك افراد ارتباط مستقیم دارد. این متخصص تغذیه افزود: اینكه چه نوع چربی دریافت نماییم و میزان انرژی و عوامل آنتی اكسیدان و اكسیدان، بر روی باروری فرد اثر گذار است. وی ادامه داد: نكته قابل توجه اینكه، نوع تغذیه حتی از یك نسل و دو نسل به نسل بعدی، بر روی كیفیت باروری زنان مؤثر است. بنابر این، مادر حامله نه تنها مسئول سلامت خودش در باروری است، بلكه در قبال فرزند دختر نیز مسئول است. گیاهی گفت: رژیم غذایی پدر نیز در بحث باروری بسیار مؤثر است و بر روی كیفیت شكل گیری جنین تا اختتام دوران حاملگی زن، اثر گذار است. وی با اشاره به اشتباه افراد كه تغذیه را فقط در رابطه با چاقی و لاغری می دانند، اضافه كرد: چاقی، تنها مسئله مهم در تغذیه و باروری نیست. این متخصص تغذیه با اشاره به سندروم تخمدان پلی كیستیك، اظهار داشت: كیفیت تغذیه بر روی سندرم تخمدان پلی كیستیك تأثیر گذار است، بطوریكه در هنگام بروز اختلال در تخمك گذاری این افراد، توجه به رژیم غذایی در خط اول درمان قرار می گیرد. زیرا، اگر این اختلال درمان گردد، احتمال درمان ناباروری را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد بالا می برد. گیاهی اشاره كرد: ناباروری یك سوژه چند علتی است و تغذیه مثل بقیه تخصص ها جزئی از تیم درمان ناباروری تلقی می شود كه باید مورد توجه مراكز درمان ناباروری قرار گیرد. عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا، اظهار داشت: سوژه مهم در توجه به تغذیه در ناباروری، شخصی سازی رژیم غذایی این افراد است و ما نباید برای همگان یك نسخه تغذیه ای تجویز نماییم. در واقع، مشاوره تغذیه ای می بایست با شرایط فردی و خانوادگی، الگوسازی شود. وی، نظم غذایی را مورد تاكید قرار داد و اضافه كرد: اهمیت وعده های غذایی در باروری افراد بسیار مهم می باشد. ضمن اینكه نوع مواد غذایی كه مورد استفاده قرار می گیرد نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. این متخصص تغذیه اظهار داشت: نوع روغن های دریافتی و اسیدهای چرب در غذاهایی كه استفاده می شود، خیلی مهم می باشد. بطوریكه در تهیه غذا نمی بایست از روغن های جامد و همین طور غذاهای سرخ شده و با تركیب نمك بالا، استفاده نمود. گیاهی اضافه كرد: این مساله ثابت شده است كه غذاهای آماده و فست فودها، روی باروری افراد اثر معكوس دارد. زیرا، عادت به مصرف این قبیل غذاها، موجب می شود میزان مصرف میوه و سبزیجات نیز كم شود.
منبع: آنی غذا