به گزارش آنی غذا یك متخصص تغذیه در سفارش به نوجوانان در روزهای ماه مبارك رمضان، بر ضرورت مصرف لبنیات و نشاسته ها برای جلوگیری از ضعف بدن و بیماری ها تاكید نمود.
برلیانت بزرگمهر متخصص تغذیه و مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد تغذیه سالم برای نوجوانان در روزهای ماه مبارك رمضان اظهار داشت: نوجوانان و افرادی كه چند سالی است روزه می گیرند، به علت اینكه در سن رشد هستند باید در فاصله بین افطار تا سحر از مواد ضروری برای رشد بدن استفاده كنند تا مقاومت آنها در مقابل بیماری ها پایین نیاید و از تشنگی هم پیشگیری شود. وی با اشاره به اینكه برخی تغذیه های غلط در ماه مبارك رمضان باعث بروز عوارضی همچون سردرد و سرگیجه در روزه داران كم و سن و سال می شود تصریح كرد: این امر به علت افت قند خون و كمبود مواد نشاسته ای در بدن است بدین منظور این افراد باید بخصوص در وعده سحری به جای مصرف مواد قندی از مواد نشاسته ای استفاده كنند. چونكه مواد نشاسته ای در طول روز به تدریج در بدن آزاد می شوند و از گرسنگی جلوگیری می كنند. این متخصص تغذیه برای جلوگیری از یبوست هم تصریح كرد: روزه داران در فاصله افطار تا سحر شش تا هشت لیوان آب را مصرف كنند تا علاوه بر تأمین آب بدن در روز، مانع بروز یبوست هم شوند. همینطور مصرف سبزی و میوه ها به علت داشتن فیبر باعث جلوگیری از این بیماری شده و به حفظ آب در بدن كمك می نماید بدین منظور استفاده از این مواد در وعده های سحری و افطار ضروری می باشد. بزرگمهر تصریح كرد: نوجوانان بخصوص افرادی كه برای نخستین سال است روزه می گیرند حتما در وعده سحری سالاد مصرف كرده و از خوردن مواد مغذی غافل نشوند تا با كاهش مقاومت بدن گرفتار سرماخوردگی نشوند. وی با اشاره به اینكه مصرف لبنیات به علت داشتن كلسیم، روی و پروتئین برای تمامی روزه داران بخصوص نوجوانان ضروری می باشد، تصریح كرد: وعده اصلی روزه داران باید وعده سحر باشد و روزه داران بخصوص روزه داران سال اولی حتما از لبنیات ازجمله، شیر، ماست، كشك و غیره استفاده كنند تا مواد لازم برای رشد به بدن آنها برسد. این متخصص تغذیه تصریح كرد: سفارش می شود میزان نمك و چربی غذاهای این ماه بخصوص در سحر كاهش پیدا كند. بعلاوه نخوردن سحری باعث گرسنگی، افت قند و تشنگی می شود بدین منظور نباید این وعده به صورت خلاصه یا در حد چندین لقمه باشد.