به گزارش آنی غذا مصرف زیاد آجیل و تغییر در رژیم غذایی افراد در روزهای نوروز، شیوع برخی بیماری ها را زیاد می كند كه یبوست، همچون بیماری های شایع دستگاه گوارش است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، تغییر رژیم غذایی و خوردن انواع آجیل ها و تنقلات در روزهای نوروز، مشكلات جسمی زیادی به همراه دارد كه شایع ترین آنها، اضافه وزن و چاقی است. در این بین، برخی بیماری ها نیاز در روزهای نوروز شایع تر می شود كه می توان به «یبوست»، بعنوان یكی از عارضه های جسمی در این ایام اشاره نمود.یبوست یكی از انواع بیماری های شایع دستگاه گوارش به حساب می آید، در واقع یبوست كاهش حركات روده و انقباضات آن است كه می تواند عوارضی همچون سفت شدن مدفوع، سخت شدن عمل دفع، درد شكمی و…، را به همراه داشته باشد. اگر فردی در مدت ۳ روز عمل دفع را انجام ندهد مبتلا به یبوست شدید شده است.یبوست، از دسته بیماری های بسیار شایع به حساب می آید كه تاثیرپذیری مستقیمی بر روی تغذیه فرد دارد. هر ساله حدود ۲.۵ میلیون نفر برای درمان به پزشك رجوع می كنند كه از این بین زنان میانسال بیشترین آمار ابتلاء به این بیماری را دارند.مهم ترین علائم ابتلاء به یبوست– دفع كمتر از ۳ بار در هفته- مدفوع خشك و سفت- احساس درد در ناحیه ی شكم- انسداد ركتوم و عدم تخلیه كامل روده- وارد كردن فشار زیاد به ناحیه مقعد برای دفع- استفراغ- ورم كردن شكم و روده هایبوست در حالت شدید باعث بسته شدن كامل روده شده و حتی امكان دارد فرد نیاز به عمل جراحی داشته باشد.چگونه یبوست را تشخیص دهیمیبوست همراه با علائمی ظاهر می شود كه تشخیص آنرا ساده تر خواهد كرد، اما در بعضی موارد پزشك برای تشخیص قطعی و دریافت اطلاعاتی درباره علت ایجاد آن از روش های درمانی مثل آزمایش خون، رادیوگرافی و كونولوسكوپی استفاده می نماید.چرا به یبوست مبتلا می شویمعلت یبوست كند شدن حركات روده است كه عوارض خطرناك و دردناكی را به همراه خواهد داشت. از مهم ترین علت های ابتلاء به آن می توان به تغییرات هورمونی، مصرف غذاهای نامناسب و فاقد فیبر، عدم مصرف كافی آب و مایعات، تحرك كم، مصرف برخی داروها همچون مكمل ها و داروهای ضد افسردگی، بیماری های خطرناكی نظیر سرطان و تومورها، استرس، بی توجهی به اجابت مزاج، مصرف بیش از اندازه ملین ها، سندرم روده تحریك پذیر، بارداری، اختلالات غذا خوردن، ابتلاء به بیماری هایی نظیر پاركینسون و ام اس، اشاره نمود.در شرایط كاهش تحرك و پرخوری افراد در روزهای عید، مصرف زیاد آب، ابتلاء به یبوست را در افراد می كاهد.مصرف روزانه آب همچون نیازهای روزانه هر فرد است كه متأسفانه در روزهای عید در كنار افزایش استفاده از مواد مضر، چون شیرینی و آجیل، مصرف آب كاهش یافته و سلامتی بدن را به خطر می اندازد.یبوست همچون عوارض كمبود مصرف آب است كه معمولاً در روزهای نوروز با جایگزینی مواد غیر مفید در افراد بروز می كند؛ ازاین رو تنها چاره پیشگیری از ابتلاء به یبوست مصرف زیاد آب است و سفارش می شود افراد مبتلا به این بیماری هم به این نكته توجه نمایند.همچنین مصرف آب علاوه بر درمان و پیشگیری از ابتلاء به یبوست، منجر به تعدیل واكنش های بدن، سلامتی پوست و حفظ شادابی آن در فرد می شود. در این میان مصرف میوه و سبزیجات هم می تواند آب بدن را تا حدی جبران كند.در این میان مصرف میوه های علاوه بر تأمین آب بدن، می تواند دردرمان بیماری های هم مفید تلقی شود بعنوان مثال استفاده از میوه هایی نظیر كیوی، گلابی و آلو در رفع عارضه یبوست مفید است كه با عنایت به كاهش تحرك افراد در روزهای عید و افزایش ابتلاء به یبوست، تاكید می شود افراد مصرف مداوم میوه و آب را در برنامه غذایی خود قرار دهند.پرخوری و عدم توجه به نوع مواد غذایی مصرفی در روزهای عید بیشتر از دیگر موارد بروز می كند كه معمولاً منجر به مسمومیت های غذایی می شود. در این شرایط مصرف آب بهترین روش برای دفع سموم از بدن بوده و از مسمومیت های احتمالی پیشگیری می كند.