به گزارش آنی غذا محققان دانشگاه هاروارد عنوان می كنند گنجاندن آب پرتقال و سبزیجات در رژیم غذایی به حفظ سلامت مغز كمك می نماید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، نتایج یك مطالعه ۲۰ ساله بر روی مردان نشان داده است رژیم غذایی سرشار از سبزیجات پهن برگ به رنگ سبز تیره، پرتقال و سبزیجات قرمزرنگ، انواع توت ها و آب پرتقال با كاهش ریسك زوال حافظه مرتبط می باشد. «چانگ ژنگ یوآن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان داده است كه چقدر مصرف سبزیجات و میوه در بلندمدت نقش مهمی در حفظ عملكرد شناختی مغز دارند.» در این مطالعه، داده های حدود ۲۸ هزار مرد با میانگین سنی ۵۱ سال بررسی گردید. شركت كنندگان پرسشنامه ای در ارتباط با تعداد وعده های مصرف میوه، سبزیجات و سایر مواد خوراكی مصرفی در روز را در ابتدای مطالعه و بعد از آن هر ۴ سال یكبار در طول مدت ۲۰ سال تكمیل كرده بودند. به قول محققان، میوه ها و سبزیجات حاوی میزان بالا مواد آنتی اكسیدانی هستند. یك وعده میوه در قالب یك فنجان میوه یا یك و نیم فنجان آبمیوه تعریف می گردد. یك وعده سبزیجات شامل یك فنجان سبزیجات خام یا دو فنجان سبزیجات پهن برگ سبز است. حداقل چهار سال پیش از آخر مطالعه، كه میانگین سنی شركت كنندگان ۷۳ سال شده بود، از آنها در مورد مهارت های فكری و حافظه شان سوال شد. به قول محققان تغییر در حافظه از علائم اولیه اختلال شناختی خفیف تلقی می گردد. یافته ها نشان داد ۵۵ درصد همچنان دارای مهارت های خوبی حافظه و فكری بودند؛ این مهارت ها در ۳۸ درصد متعادل بود و ۷ درصد دارای مهارت های ضعیف در زمینه حافظه و فكر كردن بودند. محققان پی بردند مردانی كه بیشتر سبزیجات مصرف می كردند، یعنی حدود ۶ وعده در روز، در مقایسه با مردانی كه تنها دو وعده سبزیجات در روز می خوردند، ۳۴ درصد كمتر گرفتار مهارت های ضعیف فكری بودند. همینطور نتایج نشان داد شركت كنندگانی كه هر روز آب پرتقال می نوشیدند در مقایسه با مردانی كه كمتر از یكبار در ماه آب پرتقال می خوردند، ۴۷ درصد كمتر گرفتار مهارت های ضعیف فكری شده بودند. یوآن تاكید می كند: «از آنجائیكه آب میوه ها معمولا مملو از كالری هستند، بهتر است یك فنجان كوچك معادل ۱۱۵ تا ۱۷۰ میلی لیتر در روز نوشیده شود.»