آنی غذا: سازمان بهداشت جهانی مصرف ۱ تا ۲ وعده روغن ماهی در هفته را سفارش می كند چراكه اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی فواید متعددی برای سلامت دارند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، با عنایت به اهمیت اسیدهای چرب امگا۳، به پنج فایده اصلی روغن ماهی در ادامه اشاره می گردد.
برای سلامت قلب مفید است: اسیدهای چرب امگا۳ با افزایش HDL (كلسترول خوب) و كاهش میزان اسیدهای چرب كبد، روند سنتز اسیدچرب را كُند كرده و مانع از آنزیم های تولیدكننده تری گلیسیرید در خون می شوند. مطالعات مختلف نشان داده اند افرادی كه زیاد ماهی مصرف می كنند با نرخ كمتر مبتلا شدن به بیماری های قلبی مواجهند.
به كاهش التهاب كمك می كند: مطالعات زیادی اثبات نموده اند كه روغن ماهی دارای خواص ضدالتهابی بوده كه می تواند به درمان بیماری های دارای التهاب مزمن نظیر چاقی، دیابت و افسردگی كمك نماید. روغن ماهی به شكل چشمگیری باعث كاهش درد مفاصل، سفتی ماهیچه ها و نیاز دارویی در افراد مبتلا به آرتروز می گردد. آرتروز یك بیماری التهابی است كه منجر به درد شدید در مفاصل می گردد.
به كاهش وزن كمك می كند: روغن ماهی با استفاده از فعال سازی پروتئینی موسوم به UCP۱، چربی سفید را به چربی قهوه ای تبدیل می كند. بافت چربی قهوه ای به مراتب سودمندتر از چربی سفید است چراكه می تواند كالری بیشتری بسوزاند. برخی مطالعات هم نشان داده اند كه مصرف مكمل روغن ماهی در كنار رژیم غذایی یا ورزش، می تواند به كاهش وزن كمك نماید. مطالعه ای بر روی ۲۱ نفر نشان داد مكمل های روغن ماهی باعث كاهش اندازه دور كمر و نسبت اندازه كمر به ران می گردد.
به تقویت بینایی كمك می كند: مطالعات نشان داده اند افرادی كه از دوره كودكی به قدر كافی امگا۳ دریافت نكرده باشند با ریسك بیشتر بیماری چشمی روبرو هستند. همینطور با افزایش سن، میزان بینایی كاسته می شود كه منجر به «دژنراسیون ماكولا» ناشی از سن می گردد. مطالعات نشان داده است كه روغن ماهی به پیشگیری از بیماری چشمی دژنراسیون ماكولا كمك می نماید.
سلامت مغز را بهبود می بخشد: یكی از شایع ترین فواید روغن ماهی از منظر عموم، توانایی آن در تقویت سلامت مغز است. روغن ماهی از بیماری آلزایمر پیشگیری می كند و مطالعات و تحقیقات زیادی نشان داده اند افرادی كه ماهی می خورند با روند كُندتر كاهش عملكرد مغزشان در دوره سالمندی مواجهند.